ЗАСЛУЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Хмельницького району Хмельницької області

Обережно, шахрайство!

Дата: 02.05.2024 10:24
Кількість переглядів: 74

Фото без описуПоліція Красилівщини повідомляє , що шахрайство займає лідируючі позиції серед злочинів проти власності. Попри війну шахраї не залишають спроб збагатитися за рахунок інших. Зловмисники  входять в довіру до громадян і під різними приводами виманюють їхні кошти.

Одним з найрозповсюдженіших видів шахрайств є телефонні шахраї. Аферисти дзвонять до громадян, представляються працівниками банку або операторами мобільного зв’язку, випитують особисті дані, дані банківських карток, коди та паролі. Отримавши необхідну інформацію, шахраї  знімають усі кошти з рахунків своїх жертв.

Під час війни «популярності» набули шахрайства з соціальними виплатами. Зловмисники поширюють повідомлення про фінансову допомогу в месенджерах, розміщують їх на сайтах та у соціальних мережах, маскуючись під благодійні організації або банки. Перейшовши за шахрайськими посиланнями, потерпілі вводять реквізити банківських карток, після чого з них зникають усі кошти.

Поширеними є також випадки шахрайств під час купівлі–продажу в інтернеті. Жертвами шахраїв стають як ті, хто продає, так і ті, хто намагається заробити, продаючи в мережі. Фейкові посилання для оформлення покупок, або ж переказ коштів наперед – найчастіші інструменти шахраїв, за допомогою яких зловмисники заволодівають заощадженнями своїх жертв.

Поліція просить громадян бути обережними. Аби не потрапити в пастку шахраїв, слід дотримуватися декілька простих правил безпеки:

- Нікому не повідомляйте пін-код до картки, три цифри на звороті картки, коди (одноразові паролі) банків та мобільних операторів

- Не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах;

- Не переходьте за сумнівними посиланнями;

- Перевіряйте інформацію щодо соціальних виплат на офіційних сайтах державних установ, благодійних фондів, міжнародних організацій, тощо;

- під час онлайн-шопінгу, не перераховуйте грошові кошти наперед, користуйтеся послугою післяплати.

Будьте обачні та бережіть свої кошти!

Скануй QR-код та підписуйся на спільноту кібер поліції у Viber та дізнавайся нові схеми шахраїв у Хмельницькій області.

Фото без опису

                                       Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь