A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЗАСЛУЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Хмельницького району Хмельницької області

Розпочато реалізацію інфраструктурного проекту…

Дата: 27.06.2023 18:15
Кількість переглядів: 96

Фото без описуУ селі Великі Зозулинці Заслучненської територіальної громади розпочато реалізацію інфраструктурного проекту по проведенню капітального ремонту вуличних мереж водопостачання даного населеного пункту.

Проблема щодо забезпечення якісною питною водою місцевого населення є характерною на сьогодні для більшості населених пунктів громади, особливо для тих, які попадають у депресійну зону Чернелівського водозабору, що забезпечує 95,0% потреби в питній воді нашого обласного центру.

З часу введення в 1980-му році в експлуатацію Чернелівського водозабору у більшості наших сіл зникла вода у криницях. Саме тоді колишні місцеві колективні господарства почали будувати по селах водогони централізованого водопостачання з використанням асбоцементних труб, які за час їх тривалої експлуатації майже повністю вийшли з ладу, що негативно впливає на забезпечення водопостачання та, головне, на якість питної води.

Саме тому в 2021 році сільською радою було розроблено відповідний проект проведення капітального ремонту вуличних мереж водопостачання в одному з найбільших населених пунктів громади селі Великі Зозулинці, де на сьогодні проживає 653 мешканці. Загальна вартість реалізації даного проекту на момент розробки кошторисної документації склала 4578,1 тис.грн.

З метою реалізації зазначеного проекту, за підтримки Народного депутата України пані Олени Копанчук, наприкінці 2021 року було отримано перший транш субвенції з державного бюджету в обсязі 455,0 тис.грн. Початок реалізації проекту та його подальше фінансування було заплановано на весну 2022 року, однак із початком повномасштабної збройної агресії росії проти України його реалізацію у визначені терміни не було розпочато…

Враховуючи нагальність реалізації даного проекту для забезпечення мешканців населеного пункту питною водою, сільською радою до вже отриманих в 2021 році коштів з державного бюджету в 2023 році було виділено додаткове фінансування за рахунок коштів місцевого бюджету в обсязі 485,0 тис.грн. та проведено відкриті торги щодо визначення підрядної організації-виконавця робіт.

Після проведення усіх передбачених процедур та підписання договорів на виконання робіт, саме у ці дні розпочато їх безпосереднє виконання.

У межах наявного фінансування, наразі, розпочато роботи одразу на двох найбільш критичних ділянках водогону по вулицях Перемоги, Центральна, Квітнева, де внаслідок аварійного стану наявних мереж маємо найбільші втрати води та змушені постійно ліквідовувати пошкодження…

З метою повної реалізації цього значущого проекту сільською радою наразі ведеться пошук додаткових джерел для його фінансування.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь