ЗАСЛУЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Хмельницького району Хмельницької області

Розпочався Всесвітній тиждень імунізації

Дата: 29.04.2022 09:56
Кількість переглядів: 1224

Фото без опису24 квітня розпочався Всесвітній тиждень імунізації. Заходи, які щороку проводяться в його межах в усьому світі, підкреслюють важливість спільних дій у сфері імунізації та мають сприяти використанню вакцин для захисту від хвороб людей різного віку.

 

Цьогоріч тиждень імунізації проводять під гаслом #LongLifeforAll (#ДовгеЖиттядляВсіх). У Всесвітній організації охорони здоров’я наголошують: вакцини рятують життя з 1796 року, коли було зроблене перше щеплення від віспи. Ця вакцина і сотні інших вакцин пізніше дали кожному з мільярдів людей шанс прожити довше життя; вирости, щоб стати пожежниками, лікарями, музикантами, батьками, матерями, братами, сестрами.

Україна перебуває в стані війни уже два місяці. Два місяці через агресію росії ми втрачаємо найцінніше – життя наших громадян, проте водночас не здаємося, гуртуємося і долаємо нові виклики. Ми стали більш відповідальними, підтримуємо один одного. І це означає, що ми маємо бути ще більш уважними до свого здоров’я і здоров’я своїх близьких. Війна не скасовує розповсюдження небезпечних інфекцій, а навпаки – сприяє їхньому поширенню, тому дуже важливо у цей непростий для всіх нас час дотримуватися Національного календаря профілактичних щеплень (якщо ви залишилися в Україні) або календаря профілактичних щеплень країни, до якої вам довелося переїхати через війну. Це допоможе нам уникнути спалахів хвороб не лише зараз, а і після перемоги. 

Захворювання, щеплення від яких входять до Календаря в Україні, не мають специфічного лікування, проте їх можна попередити: йдеться про туберкульоз, гепатит В, кір, епідемічний паротит (свинку), краснуху, дифтерію, правець, кашлюк, поліомієліт та хіб-інфекцію. 

МОЗ радить перевірити вакцинальний статус дитини і свій власний, подбати про себе і своїх дітей та захиститися від інфекційних хвороб, щойно ви перебуватимете у безпечному місці в Україні або за кордоном. 

Для отримання щеплення зверніться до найближчої амбулаторії/лікарні, що надає первинну медичну допомогу. В Україні щеплення, внесені до Національного календаря профілактичних щеплень, безоплатні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь