A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЗАСЛУЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Хмельницького району Хмельницької області

Бюджетна сесія…

Дата: 22.12.2021 18:36
Кількість переглядів: 985

Фото без описуСьогодні, 22 грудня 2021 року під головуванням сільського голови Анатолія Розумного відбулося засідання останньої у поточному році сесії Заслучненської сільської ради.

З-поміж інших засідань сільської ради сьогоднішня сесія була присвячена виключно питанням, пов`язаним з бюджетним процесом.

 

Так, на початку пленарного засідання сесії, депутатами було розглянуто та прийнято рішення щодо внесення змін до місцевого бюджету громади на 2021 рік.

Винесення на розгляд даного питання наприкінці поточного року пов`язане з необхідністю прийняти до бюджету громади кошти в обсязі 1 млн. 255 тис.грн., які за сприянням Народного депутата України пані Олени Копанчук ми отримуємо з державного бюджету України на реалізацію окремих проектів соціально-економічного розвитку.

Сільський голова Анатолій Розумний поінформував депутатів, що завдяки підтримці пані Олени Копанчук, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2021 року № 1637-р «Деякі питання розподілу у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій», наша громада отримує додатковий фінансовий ресурс, який буде спрямовано на реалізацію наступних проектів:

- 455,0 тис.грн. на реалізацію проекту «Капітальний ремонт мереж вуличного водопостачання у с.Великі Зозулинці Заслучненської сільської ради Хмельницького району Хмельницької області»;

- 524,302 тис.грн. на реалізацію проекту «Капітальний ремонт частини приміщення Заслучненського сільського будинку культури під розміщення ЦНАП Заслучненської сільської ради Хмельницького району Хмельницької області»;

- 275,698 тис.грн. на реалізацію проектів капітального ремонту вуличного освітлення в с.Заслучне (вул.Підберезна - 46,532 тис.грн., вул.Заставна – 49,948 тис.грн., вул.Гагаріна -48,43 тис.грн., вул.Шкільна – 49,146 тис.грн., вул.Зелена – 48,002 тис.грн. та вул.Польова -49,973 тис.грн.).

Під час розгляду цього питання порядку денного сільський голова від імені депутатського корпусу сільської ради та мешканців громади висловив подяку Народному депутату України пані Олені Копанчук за докладені нею зусилля щодо спрямування цих коштів на розвиток громади та висловив сподівання, що така співпраця продовжуватиметься і надалі.

Крім того, під час розгляду цього питання порядку денного, депутатами було підтримано пропозиції сільського голови щодо перерозподілу окремих видатків місцевого бюджету у межах затверджених асигнувань та спрямування коштів на вирішення нагальних поточних питань життєдіяльності.

 

Окремим блоком питань депутатами було розглянуто низку підготовлених проектів рішень, які є складовими проекту місцевого бюджету громади на 2022 рік.

Зокрема, депутатами було розглянуто та прийнято відповідні рішення щодо затвердження окремих бюджетних програм та інших, передбачених чинним законодавством рішень, а саме:

- рішення щодо організації та забезпечення харчування дітей в закладах освіти громади;

- програму щодо забезпечення відшкодування з місцевого бюджету компенсаційних виплат перевізникам за перевезення пільгових категорій громадян на маршрутах загального користування;

- програму щодо виплати компенсацій особам, що надають соціальні послуги по догляду за окремими категоріями громадян на непрофесійній основі.

Окрім розгляду та прийняття відповідних рішень з даних питань депутатами було підтримано та схвалено пропозиції сільського голови щодо потреби у фінансуванні з місцевого бюджету на 2022 рік по цих напрямках діяльності, які згодом і було зафіксовано у бюджетному рішенні.

 

Поряд з цим, депутатами було розглянуто та прийнято відповідні рішення щодо:

- затвердження Порядку та нормативу відрахування в 2022 році  частини прибутку (доходу) для підприємств комунальної власності;

- затвердження граничних сум витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування,  комп’ютерів органами місцевого самоврядування та установами, які утримуються за рахунок бюджету громади;

- умов оплати праці та преміювання керівників комунальних підприємств;

- затвердження Положення про преміювання, встановлення надбавок та надання матеріальних допомог працівникам апарату, виконавчого комітету, виконавчих органів та відокремлених структурних підрозділів сільської ради;

- умов оплати праці сільського голови у 2022 році.

 

Після розгляду зазначених вище питань порядку денного депутати перейшли до безпосереднього розгляду проекту бюджету громади на 2022 рік.

При розгляді цього питання порядку денного сільський голова детально поінформував депутатів щодо прогнозних обсягів доходів місцевого бюджету на наступний бюджетний період із зазначенням основних джерел його формування та особливу увагу приділив запланованим видаткам за основними напрямками діяльності у галузевому розрізі.

Після детального розгляду та обговорення наданий на розгляд сесії проект місцевого бюджету громади на 2022 рік було схвалено одностайним голосуванням (інформацію про затверджений бюджет громади на 2022 рік буде оприлюднено додатково).

 

Після затвердження бюджету на 2022 рік депутатами було розглянуто та прийнято відповідне рішення щодо визначення Комунального підприємства «Аква» надавачем соціальних послуг у межах території громади та створення у його структурі відокремленого підрозділу – відділу надання соціальних послуг. У зв`язку з цим депутатами було схвалено внесення відповідних змін та затверджено Статут комунального підприємства у новій редакції, а також зобов`язано виконавчий комітет сільської ради у місячний термін надати на розгляд сільської ради пропозиції щодо структури, штатного розпису зазначеного відділу та переліку соціальних послуг, що ним надаватимуться.

 

Наостанок пленарного засідання депутатами було підтримано проект рішення щодо прийняття у комунальну власність громади об`єктів водного фонду (ставків) на території громади та зобов`язано виконавчий комітет вчинити відповідні реєстраційні дії. Розгляд цього питання та прийняття відповідного рішення має важливе значення в плані подальшого ефективного управління зазначеними ресурсами та дозволить залучити додаткові фінансові ресурси до місцевого бюджету громади за рахунок запровадження прозорого механізму передачі цих об`єктів в користування на умовах оренди та за рахунок проведення процедур відкритих аукціонів на право оренди водних об`єктів.

 

Останнє у цьому році сесійне засідання пройшло в конструктивному руслі, за що сільський голова особисто подякував усім депутатам, привітав присутніх депутатів та в їх особі усіх мешканців громади з прийдешніми Новорічними та Різдвяними святами та побажав усього найкращого, що кожен сам для себе бажає.

 

З усіма прийнятими під час засідання сесії рішеннями та результатами поіменного голосування можна ознайомитися тут, на сайті, в розділі «Офіційні документи».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь