A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЗАСЛУЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Хмельницького району Хмельницької області

Виїзний прийом з питань попередження та запобігання домашньому насильству

Дата: 23.10.2021 08:58
Кількість переглядів: 910

В Україні 07.12.2017 був ухвалений закон, який встановлює кримінальну відповідальність за домашнє насильство. Цей закон вніс низку поліпшень до заходів із протидії домашньому насильству.

Окрім встановлення кримінальної відповідальності, законом вдосконалено порядок надання послуг постраждалим особам, створено спеціальні підрозділи поліції для розгляду випадків домашнього насильства, причому поліція також може видавати заборонні приписи та негайно забороняти кривднику наближатися до постраждалої особи.

Крім того, створено спеціальний реєстр випадків домашнього насильства, призначений для використання виключно уповноваженими правоохоронними органами та соціальними службами, аби підвищити їхню загальну поінформованість під час розроблення відповідних заходів.

На сьогодні, тема домашнього насильства є досить латентною. Жертва часто боїться реакції кривдника, осуду суспільства, а тому прокуратурою та органами поліції прикладається максимум зусиль, щоб донести, що держава не залишається осторонь та допомагає вийти із складної життєвої ситуації.

Багатьом людям здається, що насильство найчастіше відбувається у сім’ях, де зловживають алкоголем чи вживають наркотики, що жертвами насильства стають неосвічені особи. Однак, це не так.

Домашнє насильство має місце в сім’ї незалежно від соціального статусу, релігійних переконань чи етнічного походження.

23.10.2021 у приміщенні Заслучненської сільської ради прокурором Хмельницької окружної прокуратури Сергієм Войтовим спільно з інспектором ювенальної превенції Хмельницького РУП ГУНП в області Віталіною Ліпською, проведено прийом громадян з питань виявлення та запобігання випадків домашнього насильства.

Громадянам надані роз’яснення із посиланням на законодавство, яким чином діяти у разі вчинення домашнього насильства відносно них.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь