A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЗАСЛУЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Хмельницького району Хмельницької області

Протокол спільного засідання постійних комісій № 7

Дата: 09.04.2021 15:30
Кількість переглядів: 517

ЗАСЛУЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ХМЕЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

площа І.О.Масловського, буд. 2, с.Заслучне, Хмельницька обл., 31050

тел.: (03855) 9-24-82, http://zasluchne-rada.gov.ua, e-mail: zaslrada_krasyliv@i.ua

код ЄДРПОУ 04407170

 

 

ПРОТОКОЛ

спільного засідання постійних комісій Заслучненської сільської ради

дев`ятого скликання

 

від 09 квітня 2021 року                                                              с. Заслучне

10.00 година

 

 

Головуючий на засіданні: Шпиталюк Г.О., голова постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, інвестицій, співробітництва між громадами та міжнародного співробітництва.

 

Шпиталюк Г.О. поінформувала присутніх, що із загальної кількості 20 депутатів на спільному засіданні постійних комісій сільської ради присутні 16 депутатів (відсутні – Колеснік В.П., Машинський А.О., Остап`юк В.В., Сандул Н.В.).

 

На спільному засіданні постійних комісій ради присутній сільський голова Розумний А.Г.

 

 

СЛУХАЛИ: Шпиталюк Г.О., яка поінформувала присутніх, що відповідно до Регламенту Заслучненської сільської ради три постійні комісії з чотирьох мають кворум, а з комісії з питань депутатської діяльності і етики, забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, антикорупційної політики та регламенту присутній лише голова комісії -  Заїка В.В.

Виходячи з цього, Шпиталюк Г.О. запропонувала, провести спільне засідання  трьох постійних комісій, які є правомочними.

  • Є інші пропозиції?  Немає. Добре. Тоді я попрошу Заїку В.В. брати активну участь у спільному засіданні трьох постійних комісій – бюджетної, гуманітарної та земельної, як ми їх коротко називаємо.

 

Вирішили: розпочати спільне засідання трьох постійних комісій.

 

Шпиталюк Г.О. запропонувала присутнім ознайомитися з проектом порядку денного спільного засідання постійних комісій:

 

Порядок денний засідання:

  1. Попередній розгляд питань, що винесено на розгляд восьмої позачергової сесії сільської ради.
  2. Погодження порядку денного восьмої позачергової сесії сільської ради.

 

Вирішили: схвалити запропонований порядок денний засідання та перейти до його розгляду.

 

Шпиталюк Г.О. запропонувала депутатам по першому питанню порядку денного надати слово сільському голові Розумному А.Г. для інформування присутніх по кожному проекту рішень, які включено до попереднього порядку денного засідання сесії, з метою подальшого визначення щодо його винесення на розгляд пленарного засідання сесії.

 

Пропозицію головуючого підтримано одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову, який поінформував присутніх, що відповідно до розпорядження сільського голови від 07 квітня 2021 року №36-р/2021 на засідання позачергової сесії було підготовлено для розгляду 9 питань та ознайомив присутніх з відповідним переліком.

Крім того, Розумний А.Г. поінформував присутніх депутатів, що на розгляд сесії пропонується додатково включити ще одне питання, яке через технічну помилку не було розглянуто на попередньому пленарному засіданні за заявою Ліпського П.К., а саме:

  • Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо відновлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), для ведення особистого селянського господарства та передачу їх у власність Ліпському П.К.

 

СЛУХАЛИ: Шпиталюк Г.О., головуючу на спільному засіданні комісій, яка запропонувала депутатам підтримати пропозицію сільського голови та включити до розгляду на спільному засіданні та винести на розгляд сесії запропоноване сільським головою додаткове питання.

 

Пропозицію головуючого підтримано одноголосно.

 

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову, який ознайомив депутатів з усіма проектами рішень, що передбачається розглянути на сьогоднішньому засіданні.

 

1.

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 1 - «Про  внесення  змін  до  бюджету Заслучненської сільської територіальної громади Хмельницького району Хмельницької області на 2021 рік».

Сільський голова детально поінформував депутатів про зміни, які пропонується внести до бюджету громади, а саме збільшити дохідну частину по загальному фонду бюджету в сумі 134,0 тис.грн. за рахунок збільшення надходжень по оренді від юридичних осіб та збільшити доходи спеціального фонду в сумі 24,6 тис.грн. за рахунок надходжень від продажу земельної ділянки. За рахунок збільшення доходів бюджету громади сільський голова запропонував виділити кошти в обсязі 80,0 тис.грн. на фінансування відповідної програми по наданню компенсацій особам, що надають соціальні послуги окремим категоріям громадян; 23,8 тис. грн. на благоустрій населених пунктів, 29,8 тис.грн. на збільшення видатків по утриманню закладів культури, 40,6 тис.грн. по апарату ради на придбання комп`ютерного обладнання та проектно-кошторисну документацію по ЦНАПу, а також 10,0 тис.грн. на відновлення оборотного касового залишку.

Крім того, сільський голова поінформував депутатів, що на котловий рахунок сільського бюджету надійшли кошти в обсязі 775247,74 грн. за результатами проведених 02 квітня поточного року перших земельних торгів у формі аукціону з продажу права оренди на 2 земельні ділянки. Саме такі інструменти  як земельні торги дозволяють залучити додаткові фінансові ресурси до  місцевого бюджету та у подальшому спрямувати їх на першочергові потреби розвитку.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення,  включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

2.

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 2 - «Про створення відділу «Центр надання адміністративних послуг Заслучненської сільської ради»».

Сільський голова поінформував депутатів, що наразі вже виготовлено та направлено на експертизу проектно-кошторисну документацію на проведення капітального ремонту частини приміщення Заслучненського сільського будинку культури під розміщення ЦНАПу громади. Маємо надію отримати під його реалізацію кошти з державного бюджету, однією з умов для цього має бути прийняте відповідне рішення щодо створення такого виконавчого органу та затвердження Положення про нього і Регламенту його роботи. Саме тому було підготовлено та пропонується сьогодні розглянути даний проект рішення.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення,  включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

3.

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 3 - «Про продаж права оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (КВЦПЗ 01.01) площею 4,5000 га, що розташована: Хмельницька область, Хмельницький район, на території Заслучненської сільської ради (за межами населеного пункту), кадастровий номер: 6822783400:08:004:0124, на земельних торгах у формі аукціону».

Сільський голова зазначив, що це перший з двох аналогічних проектів рішень, які пропонується сьогодні розглянути та розпочати процедуру підготовки та проведення других земельних торгів.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення,  включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

4.

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 4 - «Про продаж права оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (КВЦПЗ 01.01) площею 18,0000 га, що розташована: Хмельницька область, Хмельницький район, в межах населеного пункту с.Писарівка, кадастровий номер: 6822783400:08:005:0030,  на земельних торгах у формі аукціону».

Сільський голова зазначив, що це другий проект рішення, який пропонується сьогодні розглянути та розпочати процедуру підготовки до проведення земельних торгів.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення,  включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

5.

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 5-6 – «Про  затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки  площею 19,2694 га, що розташована: Хмельницька обл., Хмельницький район,  на території Заслучненської сільської ради (за межами населеного пункту), кадастровий номер: 6822780800:07:010:0499 та надання дозволу на розроблення технічної документації щодо об’єднання земельних ділянок комунальної власності» та «Про  затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки  площею 21,3774 га, що розташована: Хмельницька обл., Хмельницький район,  на території Заслучненської сільської ради (за межами населеного пункту), кадастровий номер: 6822780800:07:012:0038 та надання дозволу на розроблення технічної документації щодо об’єднання земельних ділянок комунальної власності».

 

Сільський голова поінформував депутатів, що 22 жовтня 2020 року Великозозулинецькою сільською радою було прийнято два рішення щодо поділу земельних масивів сільськогосподарського призначення для ведення фермерського господарства загальною площею майже 40,5 га на земельні ділянки по 0,12 га. Чим керувалися депутати цієї ради при прийнятті цих рішень на завершення своєї каденції залишається лише здогадуватися.

 

Виступив: Заїка В.В., який зазначив, що цей поділ було здійснено враховуючи численні заяви мешканців для надання земельних ділянок під індивідувальне садівництво.

 

Розумний А.Г.: - Перепрошую, Василь Володимирович. Ці земельні ділянки віднесені до товарного сільськогосподарського виробництва, зокрема для ведення фермерського господарства. Як можна розділити та вивести з товарного виробництва 41,0 га земель, які щороку можуть надавати суттєвий фінансовий дохід до бюджету. І це при тому, що починаючи з кінця травня 2020 року, і ви це знаєте, бюджет цієї сільської ради постійно не виконувався і на кінець листопада ми мали заборгованість лише по заробітній платі понад 250 тисяч, яку у терміновому порядку усіма правдами і неправдами як-то кажуть гасили у грудні, коли вже почалась наша з вами каденція, і таки виплатили людям повністю.

Що заважало цій сільській раді, як і нашій раді попереднього скликання, у липні 2020 року починати підготовку до прозорої передачі цих земельних масивів в оренду сільгоспвиробникам. По проведених земельних торгах 02 квітня ви бачите які маємо результати – ось це і є реальна вартість того ресурсу, яким володіє громада, і повинна ним володіти і надалі, бо земля – це основне наше багатство і основна стаття доходів бюджету.

Саме тому, шановні депутати, сьогодні на ваш розгляд виноситься два проекти рішень щодо затвердження технічних документацій по поділу озвучених мною земельних ділянок та їх об`єднання назад в цілісні земельні масиви з підготовкою відповідних процедур для подальшого проведення по них земельних торгів на право оренди. То ж прошу включити ці проекти до розгляду на сесії і підтримати їх.

 

Виступила: Шпиталюк Г.О., яка поділила думку сільського голови з приводу зазначених проектів рішень стосовно необхідності об`єднання цих земельних масиві у попередні межі та проведення відкритих торгів по передачі їх в оренду та запропонувала включити ці питання до розгляду.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропоновані проекти рішень по поділу та подальшому об`єднанню відповідних земельних ділянок,  включити їх до порядку денного сесії та визначитися щодо їх прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

6.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову, щодо проекту рішення № 7 – «Про покладання обов`язків із вчинення нотаріальних дій».

 

Сільський голова поінформував депутатів, що даним проектом рішення передбачається уповноважити секретаря сільської ради та старост старостинських округів на вчинення нотаріальних дій, що має на меті забезпечити надання відповідних послуг мешканцям громади та максимально наблизити їх до місць проживання мешканців.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення,  включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

7.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 8 – «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства Либі Р.В., учаснику бойових дій»

 

Сільський голова довів до відома депутатів, що відповідно до поданої заяви Либи Р.В., уродженця с.Слобідка-Чернелівська, де досі проживають його батьки і який ось уже 5 років безпосередньо перебуває на передовій, пропонується надати дозвіл на розробку відповідного проекту землеустрою на земельну ділянку площею 2,0 га. Для ведення особистого селянського господарства.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити даний проект рішення та включити його до розгляду під час пленарного засідання.

 

8.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення №  9 – «Про надання дозволу на виготовлення землевпорядної документації Залєвській Н.О. та  Кукурудзі Г.М.».

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

9.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 10  – «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо відновлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), для ведення особистого селянського господарства та передачу їх у власність Ліпському П.К.»

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

 

*    *    *    *

 

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову, який поінформував присутніх, що це, наразі, усі проекти, які планується винести на розгляд сьогоднішнього засідання сесії.

 

Разом з тим, шановні депутати, нам з вами потрібно обговорити ще декілька важливих питань.

 

По-перше, це розглянути напрацьовані пропозиції створеної нами комісії з розгляду звернення мешканців с.Заслучне  з приводу монтажу вежі мобільного зв`язку.

За результатами розгляду та вивчення даного питання комісією напрацьовано відповідні пропозиції, які пропонується розглянути під час пленарного засідання та прийняти їх у формі протокольного рішення. Не буде заперечень? Немає… тоді добре…

 

По-друге, сьогодні є нагальна необхідність на спільному засіданні постійних комісій усім разом з вами обговорити питання, що стосуються надання матеріальної допомоги мешканцям громади, з метою напрацювання спільного рішення, щоб ми могли підготувати на чергову сесію сільської ради відповідні проекти рішень.

Суть полягає у наступному.

Шановні депутати! До мене, як до сільського голови, звертаються мешканці Великозозулинецького старостинського округу з питаннями щодо виплати матеріальної допомоги згідно рішень, які були прийняті Великозозулинецькою сільською радою.

Зокрема, 18 травня та 22 жовтня 2020 року цією радою було прийнято відповідні рішення щодо виплати матеріальної допомоги на лікування окремим громадянам на загальну суму 38,0 тис.грн., які залишилися не виплаченими. Крім того, було прийнято рішення про виплату матеріальної допомоги одній особі на поховання у розмірі 1,0 тис.грн. та одному учаснику бойових дій на вирішення соціально-побутових  питань в сумі 2,0 тис.грн., які теж не були їм виплачені. У кінці грудня, завдяки тому фінансовому ресурсу який був у розпорядженні по сільському бюджету Великозозулинецької сільської ради, мною було підписано платіжне доручення та проведено виплату одному мешканцю в сумі 5,0 тис.грн. згідно прийнятого рішення у травні 2020 року. Більше виплатити людям допомоги не було з чого. Разом з тим, сьогодні ми як правонаступники цієї сільської ради, маємо визначитися що з цим робити. Зазначені матеріальні допомоги, переважно, були призначені особам, які перенесли дороговартісне лікування та оперативне втручання і ще окремі з них й досі проходять подальшу реабілітацію, що потребує значних коштів. Тому вношу на ваш розгляд, шановні депутати, пропозицію щодо підготовки відповідного проекту рішення та винесення його на наступне чергове засідання щодо фінансування видатків по виплаті призначених Великозозулинецькою сільською радою матеріальних допомог. Які будуть пропозиції?

 

Виступила: Шпиталюк Г.О., яка зазначила, що люди у цій ситуації що склалася не винні, вони розраховували на ці допомоги розраховують і далі, тому тут однозначно потрібно підтримати пропозицію сільського голови та розглянути на наступному засіданні дане питання і передбачити відповідні видатки.

 

Розумний А.Г., зазначив, що у такому випадку, за згоди депутатів, буде підготовлено відповідний проект рішення та винесено його на розгляд чергового засідання сесії. Відповідні видатки на ці цілі буде забезпечено за рахунок коштів, які надійшли за результатами земельних торгів.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити пропозицію сільського голови щодо виплати матеріальної допомоги мешканцям Великозозулинецького старостинського округу згідно рішень, прийнятих Великоозулинецькою сільською радою у 2020 році, з бюджету громади та підготувати відповідний проект рішення на чергову сесію ради.

 

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову, який поінформував депутатів, що відповідно до закладених при формуванні місцевого бюджету громади видатків впродовж січня-лютого було виплачено 40,0 тис.грн. матеріальної допомоги мешканцям громади згідно прийнятих нами рішень.

Іншими словами, за 2 місяці ми повністю використали передбачений на ці цілі ресурс.

Проте, наші мешканці продовжують звертатися і надалі. На сьогодні є вже більше 20 заяв по наданню допомоги на лікування. Ось уже третю сесію ці питання ми з вами не розглядаємо, бо фінансового ресурсі не було.

Відповідно до затвердженого Положення у нас зафіксована сума на лікування в обсязі 2,0 тис.грн. Але, самі розумієте, при різних захворюваннях повинна бути і різна сума виплат.

Саме тому, сьогодні звертаюсь до вас, шановні депутати, щоб ми з вами визначилися та запровадили диференціацію у призначенні матеріальної допомоги на лікування встановивши нижню та верхню межу в залежності від видів захворювань виходячи з реальних можливостей нашого бюджету. Така диференціація прийнята у більшості громад і нижня межа у них варіюється від 300 до 500 гривень. Навіть великі та самодостатні громади призначають матеріальну допомогу у цих нижніх межах.

Тому які будуть пропозиції?

 

Виступила: Шпиталюк Г.О., яка зазначила, що дійсно у таких випадках потрібно підходити виважено і не призначати однаковий розмір для всіх. Найбільший розмір матеріальної допомоги запропонувала залишити на тому ж рівні 2,0 тис.грн. однак при його призначенні враховувати складність випадків та залучати для цього медичних фахівців.

 

Виступив: Заїка В.В., який запропонував встановити нижню межу надання матеріальної допомоги в сумі 500,0 грн.

 

Розумний А.Г., сільський голова запитав чи будуть інші пропозиції? Немає… добре, тоді ми підготуємо на чергову сесії відповідний проект рішення щодо внесення змін до Положення про надання матеріальної допомоги мешканцям громади.

 

Сільський голова зазначив, що це наразі все, всі питання, які планувалося винести на розгляд спільного засідання комісій, розглянуто і подякував за увагу.

 

СЛУХАЛИ: Шпиталюк Г.О., яка запропонувала депутатам перейти до другого питання порядку денного спільного засідання та схвалити перелік питань, які сьогодні було розглянуто на спільному засіданні постійних комісій з усіма змінами і доповненнями, та винести їх на розгляд пленарного засідання сесії.

 

ВИРІШИЛИ: Схвалити запропонований перелік питань порядку денного сесії (з доповненням) та винести їх на розгляд пленарного засідання.

 

СЛУХАЛИ: Шпиталюк Г.О., яка поінформувала депутатів, що усі питання, які передбачалося розглянути та обговорити на спільному засіданні комісій  розглянуто та запропонувала завершити роботу.

 

ВИРІШИЛИ: Завершити спільне засідання постійних комісій.

 

 

Головуюча на спільному

засіданні постійних комісій                                                                      Г.О.Шпиталюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь