A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЗАСЛУЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Хмельницького району Хмельницької області

Протокол спільного засідання постійних комісій № 6

Дата: 25.03.2021 16:20
Кількість переглядів: 415

ЗАСЛУЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ХМЕЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

площа І.О.Масловського, буд. 2, с.Заслучне, Хмельницька обл., 31050

тел.: (03855) 9-24-82, http://zasluchne-rada.gov.ua, e-mail: zaslrada_krasyliv@i.ua

код ЄДРПОУ 04407170

 

 

ПРОТОКОЛ

спільного засідання постійних комісій Заслучненської сільської ради

дев`ятого скликання

 

від 25 березня 2021 року                                                              с. Заслучне

10.00 година

 

 

Головуючий на засіданні: Копичинський О.С., голова постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури і спорту, охорони здоров’я, соціального захисту населення, охорони пам’яток, історичного середовища.

 

Копичинський О.С. поінформував присутніх, що із загальної кількості 20 депутатів на спільному засіданні постійних комісій сільської ради присутні 15 депутатів (відсутні – Ковальчук Т.П., Кратасюк М.Д., Кшемінська І.А., Остап`юк В.В., Сандул Н.В.)

 

На спільному засіданні постійних комісій ради присутній сільський голова Розумний А.Г.

 

 

СЛУХАЛИ: Копичинського О.С., який поінформував присутніх, що відповідно до Регламенту Заслучненської сільської ради усі постійні комісії мають кворум, а отже і спільне засідання постійних є правомочним.

Головуючий запропонував  розпочати роботу спільного засідання постійних комісій.

  • Є інші пропозиції?  Немає.

 

Вирішили: розпочати спільне засідання постійних комісій.

 

Копичинський О.С. запропонував присутнім ознайомитися з проектом порядку денного спільного засідання постійних комісій:

 

Порядок денний засідання:

  1. Попередній розгляд питань, що винесено на розгляд сьомої сесії сільської ради.
  2. Погодження порядку денного сьомої сесії сільської ради.

 

Вирішили: схвалити запропонований порядок денний засідання та перейти до його розгляду.

 

Копичинський О.С. запропонував депутатам по першому питанню порядку денного надати слово сільському голові Розумному А.Г. для інформування присутніх по кожному проекту рішень, які включено до попереднього порядку денного засідання сесії, з метою подальшого визначення щодо його винесення на розгляд пленарного засідання сесії.

 

Пропозицію головуючого підтримано одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову, який поінформував присутніх, що відповідно до розпорядження сільського голови від 10 березня 2021 року №23-р/2021 на засідання чергової сесії було підготовлено для розгляду 17 питань та ознайомив присутніх з відповідним переліком.

Крім того, Розумний А.Г. поінформував присутніх депутатів, що після підписання розпорядження на розгляд сесії було підготовлено та оприлюднено додаткові проекти, які пропонується розглянути на спільному засіданні постійних комісій та винести на розгляд пленарного засідання, а саме:

- Про прийняття майна у комунальну власність Заслучненської сільської ради

- Про затвердження Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді Заслучненської сільської ради на  2021-2025 роки

- Про затвердження Програми цивільного захисту населення і території від надзвичайних  ситуацій техногенного, природного характеру, забезпечення пожежної безпеки на території Заслучненської сільської територіальної громади на 2021 – 2023 роки.

- Про затвердження Програми компенсації виплат фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі на 2021 рік.

- Про затвердження Плану заходів з екологічної освіти і виховання та формування екологічної культури здобувачів освіти закладів дошкільної та загальної середньої освіти Заслучненської сільської ради на 2021-2025 роки.

- Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти та форми контракту з керівником закладу загальної середньої освіти Заслучненської сільської ради.

- Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки зі зміною цільового призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (КВЦПЗ 01.01), що розташована: Хмельницька область, Хмельницький район, Заслучненська сільська рада (за межами населених пунктів), кадастровий номер: 6822784400:04:005:0025 та продаж права оренди на неї на земельних торгах у формі аукціону.

- Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки зі зміною цільового призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (КВЦПЗ 01.01), що розташована: Хмельницька область, Хмельницький район, Заслучненська сільська рада (за межами населених пунктів), кадастровий номер: 6822787000:10:001:0029 та продаж права оренди на неї на земельних торгах у формі аукціону.

- Про визнання таким, що втратило чинність, рішення Заслучненської сільської ради від 28 січня 2021 року № 234-09/2021 «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), для ведення особистого селянського господарства та передачу їх у власність Жулкевській О.С.»

- Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), для ведення особистого селянського господарства та передачу їх у власність Жулкевській О.С. та Шевчуку В.С.

- Про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для ведення особистого селянського господарства та передачу її у власність Партасюку В.А.

- Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для індивідуального садівництва та передачу її у власність Сарапук О.Л.

- Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для індивідуального садівництва та передачу її у власність Колеснік Л.П.

- Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для індивідуального садівництва та передачу її у власність Вознюк О.І.

- Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для індивідуального садівництва та передачу її у власність Тимченко О.С.

- Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для індивідуального садівництва та передачу її у власність Статівці Л.І.

- Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для індивідуального садівництва та передачу її у власність Кондратюку П.В.

- Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства та передачу її у власність Багінському В.Й.

- Про передачу у власність земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва Тодорчук О.А.

- Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок під польовими дорогами на території Великозозулинецького та Глібківського старостинських округів.

- Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, що перебуває у постійному користуванні Заслучненського сільського споживчого товариства в с.Кошелівка

- Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, що перебуває у постійному користуванні Заслучненського сільського споживчого товариства в с.Мала Клітна

- Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, що перебуває у постійному користуванні Заслучненського сільського споживчого товариства в с.Велика Клітна

- Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства Кондратюку В.М., учаснику бойових дій.

- Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства Чорному О.А., учаснику бойових дій

- Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства Гуменюку А.А., учаснику бойових дій

- Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства Мельнику О.І., учаснику бойових дій

- Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства Орлу А.В., учаснику бойових дій

- Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства Остап'юк М.П.

- Про надання дозволу на виготовлення землевпорядної документації Заверусі М.В.

- Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва  послідуючою їх передачею у власність Заїці О.В.

- Про надання дозволу на виготовлення землевпорядної документації  Чекерській О.М.

- Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), для ведення особистого селянського господарства з послідуючою їх передачею у власність Кавун Г.К.

- Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) з послідуючою її передачею на умовах оренди для ведення городництва Войтовичу В.А.

- Про надання у тимчасове користування земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства (додачі) Войтовичу В.А.

- Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) та її передачу у спільну сумісну власність Кухарук С.О. та Рух О.О.

- Про вилучення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства (додачі) із тимчасового користування громадянки  Кавун Г.К.

- Про звернення депутатів Заслучненської сільської ради до Верховної Ради України щодо прийняття в другому читанні та в цілому законопроектів №№ 2194 та 2195.

 

СЛУХАЛИ: Копичинського О.С., головуючого на спільному засіданні комісії, який запропонував депутатам підтримати пропозицію сільського голови та включити до розгляду на спільному засіданні та винести на розгляд сесії запропоновані сільським головою додаткові питання.

 

Пропозицію головуючого підтримано одноголосно.

 

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову, який ознайомив депутатів з усіма проектами рішень, що передбачається розглянути на сьогоднішньому засіданні.

 

1.

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 1 - «Про внесення змін до рішення Заслучненської сільської ради від 15 грудня 2020 року № 58-09/2020 «Про затвердження структури виконавчих органів ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів».

Сільський голова поінформував депутатів, що відповідно до вимог нормативних актів нам необхідно створити службу у справах дітей у статусі юридичної особи публічного права, а також додатково ввести посаду завідувача сектору з соціального захисту населення. Саме тому пропонується внести відповідні зміни до структури виконавчих органів ради.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення та включити його до порядку денного сесії.

 

2.

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 2 - «Про створення служби у справах дітей Заслучненської сільської ради у статусі юридичної особи публічного права».

Сільський голова детально поінформував депутатів про основні функції та повноваження служби, передбачені відповідним Положенням.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення та включити його до порядку денного сесії.

3.

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 3 - «Про призначення начальника служби у справах дітей Заслучненської сільської ради».

Сільський голова запропонував депутатам призначити на посаду начальника служби у справах дітей Світак Тетяну Василівну, звільнивши її від виконання обов`язків керуючого справами виконавчого комітету – уповноваженої у справах дітей.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення та включити його до порядку денного сесії.

 

4.

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 4 - «Про виконання повноважень керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету Заслучненської сільської ради».

Сільський голова запропонував депутатам підтримати пропозицію щодо покладання виконання обов`язків керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету на секретаря сільської ради Пирожок Марію Іванівну. Вирішити це питання таким чином дозволяє нам чинне законодавство і завдяки цьому ми частково зекономимо бюджетні кошти.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення та включити його до порядку денного сесії.

 

5.

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 5 – «Про прийняття книжкового фонду у комунальну власність Заслучненської сільської ради».

 

Сільський голова поінформував депутатів, що відповідно до рішення Красилівської міської ради пропонується прийняти у комунальну власність громади книжковий фонд сільських бібліотек.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення та включити його до порядку денного сесії.

 

6.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову, щодо проекту рішення № 6 – «Про прийняття майна у комунальну власність Заслучненської сільської ради».

 

Сільський голова поінформував депутатів, що відповідно до поданого нами клопотання Красилівською міською радою прийнято відповідне рішення щодо передачі у комунальну власність громади матеріальних цінностей, зокрема автобуса, ноутбука, принтера та деяких меблів.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення та включити його до порядку денного сесії.

 

7.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 7 – «Про затвердження Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді Заслучненської сільської ради на  2021-2025 роки »

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити даний проект рішення та включити його до розгляду під час пленарного засідання.

 

8.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 8 – «Про затвердження Програми цивільного захисту населення і території від надзвичайних  ситуацій техногенного, природного характеру, забезпечення пожежної безпеки на території Заслучненської сільської територіальної громади на 2021 – 2023 роки».

 

ВИРІШИЛИ: Погодити даний проект рішення та включити його до розгляду під час пленарного засідання.

 

9.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 9  – «Про затвердження Програми компенсації виплат фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі на 2021 рік»

 

ВИРІШИЛИ: Погодити даний проект рішення та включити його до розгляду під час пленарного засідання.

 

10.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 10  – «Про затвердження Плану заходів з екологічної освіти і виховання та формування екологічної культури здобувачів освіти закладів дошкільної та загальної середньої освіти Заслучненської сільської ради на 2021-2025 роки»

 

ВИРІШИЛИ: Погодити даний проект рішення та включити його до розгляду під час пленарного засідання.

 

11.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 11 - «Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти та форми контракту з керівником закладу загальної середньої освіти Заслучненської сільської ради».

 

Сільський голова поінформував, що відповідно до запропонованого Положення у цьому році буде проведено конкурс по керівнику Заслучненського ліцею імені Олексія Іщука.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити даний проект рішення та включити його до розгляду під час пленарного засідання.

 

12.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову який поінформував присутніх депутатів, що наступний блок проектів рішень №№ 12-53 стосується затвердження землевпорядної документації та надання дозволів на її розробку мешканцям громади та юридичним особам, а також ознайомив депутатів з відповідними проектами.

 

Під час розгляду проектів рішень за №№ 40-44, що стосуються надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок учасникам бойових дій, виступили:

 

Килімник О.В., який зазначив, що усі ці земельні ділянки знаходяться між паями на території Глібківського старостинського округу і жоден із заявників не є мешканцем громади. Якщо і надавати ці земельні ділянки комусь у власність, то бажано нашим хлопцям.

 

Розумний А.Г., який зазначив, що усі ці 5 заяв подані відповідно до законодавства з вичерпним переліком документів та викопіюваннями, щодо бажаного місця розташування цих ділянок. Законних підстав надати відмову цим заявникам у нас немає, саме тому і було підготовлено та винесено на розгляд дані проекти рішень.

Сільський голова запропонував включити до розгляду зазначені проекти рішень та безпосередньо визначитися щодо їх прийняття шляхом голосування під час пленарного засідання.

 

Під час розгляду питання № 45 – «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства Остап'юк М.П.» надійшла пропозиція від Криворучка Р.В. зняти з розгляду дане питання, адже усім нашим мешканцям що подають відповідні клопотання ми поки не надаємо дозволи на виготовлення землевпорядної документації на виділення земельних ділянок у власність, мотивуючи це тим, що наразі не проведено повну інвентаризацію земельних ділянок у межах громади. Тому у цьому випадку ми повинні так само вчинити і до цього питання необхідно повернутися пізніше та у порядку черговості поданих заяв.

 

Присутні депутати погодили пропозицію щодо виключення з порядку денного проекту рішення № 45.

 

ВИСТУПИЛИ: Дьомінов О.М. який запропонував усі підготовлені проекти щодо затвердження землевпорядної документації та надання дозволів на її розробку мешканцям громади та юридичним особам окрім проекту № 45 включити на розгляд сесії та визначитися по кожному з них вже під час пленарного засідання (Проекти рішень №№: 12-44, 46-53).

 

Зазначену пропозицію підтримано одноголосно усіма депутатами.

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити проекти рішень №№: 12-44 та 46-53 щодо затвердження землевпорядної документації та надання дозволів на її розробку мешканцям громади та юридичним особам, включити їх до порядку денного сесії та визначитися щодо їх прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

13.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 54 – «Про звернення депутатів Заслучненської сільської ради до Верховної Ради України щодо прийняття в другому читанні та в цілому законопроектів №№ 2194 та 2195»

 

Сільський голова поінформував депутатів, що наразі Верховна рада розпочала розгляд у другому читанні законопроектів №2194 та №2195 що стосуються передачі у розпорядження територіальних громад земельних ділянок державної власності за межами населених пунктів та проведення прозорих процедур земельних аукціонів. Разом з тим до цих проектів внесено понад 3,5 тис. поправок і розгляд їх затягується.

Саме з метою пришвидшення прийняття цих важливих для громади законопроектів сільський голова закликав депутатів підтримати запропонований проект рішення та направити відповідне звернення з цього питання до Верховної Ради України

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

 

*    *    *    *

 

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову, який поінформував присутніх, що це, наразі, усі проекти, які планується винести на розгляд сесії.

 

СЛУХАЛИ: Копичинського О.С., який запропонував депутатам перейти до другого питання порядку денного спільного засідання та схвалити перелік питань, які сьогодні було розглянуто на спільному засіданні постійних комісій з усіма змінами і доповненнями, та винести їх на розгляд пленарного засідання сесії.

 

ВИРІШИЛИ: Схвалити запропонований перелік питань порядку денного сесії (зі змінами та доповненнями) та винести їх на розгляд пленарного засідання.

 

СЛУХАЛИ: Копичинського О.С., який поінформував депутатів, що усі питання, які передбачалося розглянути та обговорити на спільному засіданні комісій  розглянуто та запропонував завершити роботу.

 

ВИРІШИЛИ: Завершити спільне засідання постійних комісій.

 

 

Головуючий на спільному

засіданні постійних комісій                                                  О.С.Копичинський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь