A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЗАСЛУЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Хмельницького району Хмельницької області

Перший аукціон відбувся…

Дата: 02.04.2021 18:39
Кількість переглядів: 1763

Фото без описуСьогодні, 02 квітня 2021 року, у приміщенні Заслучненської сільської ради відбулися перші земельні торги у формі аукціону з продажу права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

 

На сьогоднішні земельні торги було виставлено 2 Лоти:

- Лот 1: Продаж права оренди земельної ділянки площею 54,4959 га;

 - Лот 2: Продаж права оренди земельної ділянки площею 8,0605 га.

 

До участі у торгах було зареєстровано та допущено 8 учасників, які безпосередньо у конкурентній боротьбі змагалися між собою за отримання права оренди на зазначені земельні ділянки.

 

По кожному із виставлених на торги лотів змагання між учасниками торгів за отримання права оренди було досить жвавим,  та поступово досягало свого апогею, коли боротьба фактично точилася між двома учасниками.

За результатами проведення торгів було визначено двох переможців по кожному з виставлених лотів, з якими і було підписано відповідні договори оренди терміном на 7 років.

 

У підсумку від проведення торгів виграли всі - і переможці, адже саме вони отримали в оренду бажані земельні ділянки, - і громада, бо завдяки торгам вдалося суттєво збільшити розмір орендної плати, про що свідчать підсумкові результати.

 

Так, за результатами проведення торгів по Лоту  № 1 річна сума орендної плати за земельну ділянку площею 54,4959 га з початкових 45823,30 грн. сягнула розміру в 665134,66 грн. на рік, тобто в 14,5 рази більше. У перерахунку на 1,0 га площі сума орендної плати на рік по цій ділянці становитиме 12202,22 грн.

 

За результатами проведення торгів по Лоту  № 2 річна сума орендної плати за земельну ділянку площею 8,0605 га з початкових 31505,61 грн. сягнула розміру в 110113,08 грн. на рік, тобто в 3,5 рази більше. У перерахунку на 1,0 га площі сума орендної плати на рік по цій ділянці становитиме 13660,83 грн.

 

Загалом, від проведення сьогоднішніх торгів до бюджету громади буде перераховано 775247,74 грн. У подальшому протягом наступних років ця сума буде індексуватися відповідно до коефіцієнту інфляції.

 

Проведення перших земельних торгів з продажу права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення на території Заслучненської громади наочно показує про переваги та дієвість цього інструменту, адже дозволяє суттєво поповнити місцевий бюджет та є свідченням ефективного розпорядження наявними ресурсами, якими володіє громада.

 

Саме тому, у найближчий час очікуємо на проведення наступних торгів з новими пропозиціями, з новими учасниками та з новими додатковими надходженнями до місцевого бюджету.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь