A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЗАСЛУЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Хмельницького району Хмельницької області

Протокол спільного засідання постійних комісій № 4

Дата: 28.01.2021 16:27
Кількість переглядів: 608

ЗАСЛУЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ХМЕЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

площа І.О.Масловського, буд. 2, с.Заслучне, Хмельницька обл., 31050

тел.: (03855) 9-24-82, http://zasluchne-rada.gov.ua, e-mail: zaslrada_krasyliv@i.ua

код ЄДРПОУ 04407170

 

 

ПРОТОКОЛ

спільного засідання постійних комісій Заслучненської сільської ради

дев`ятого скликання

 

від 28 січня 2021 року                                                              с. Заслучне

10.00 година

 

 

Головуючий на засіданні: Дьомінов О.М., голова постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин, природокористування, промисловості, сільського господарства, підприємництва, транспорту і зв’язку, енергозбереження, житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою.

 

Дьомінов О.М. поінформував присутніх, що із загальної кількості 20 депутатів на спільному засіданні постійних комісій сільської ради присутні 19 депутатів (відсутній – Кратасюк М.Д.).

 

На спільному засіданні постійних комісій ради присутній сільський голова Розумний А.Г.

 

 

СЛУХАЛИ: Дьомінов О.М., який поінформував присутніх, що відповідно до Регламенту Заслучненської сільської ради усі постійні комісії мають кворум, а отже і спільне засідання постійних є правомочним.

Головуючий запропонував  розпочати роботу спільного засідання постійних комісій.

  • Є інші пропозиції?  Немає.

 

Вирішили: розпочати спільне засідання постійних комісій.

 

Дьомінов О.М. запропонував присутнім ознайомитися з проектом порядку денного спільного засідання постійних комісій:

 

Порядок денний засідання:

  1. Попередній розгляд питань, що винесено на розгляд п`ятої чергової сесії сільської ради.
  2. Погодження порядку денного п`ятої чергової сесії сільської ради.

 

Вирішили: схвалити запропонований порядок денний засідання та перейти до його розгляду.

 

Дьомінов О.М. запропонував депутатам по першому питанню порядку денного надати слово сільському голові Розумному А.Г. для інформування присутніх по кожному проекту рішень, які включено до попереднього порядку денного засідання сесії, з метою подальшого визначення щодо його винесення на розгляд пленарного засідання сесії.

 

Пропозицію головуючого підтримано одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову, який поінформував присутніх, що відповідно до розпорядження сільського голови від 16 січня 2021 року №9-р/2021 на засідання сесії було підготовлено для розгляду 53 питання та ознайомив присутніх з відповідним переліком.

Крім того, Розумний А.Г. поінформував присутніх депутатів, що після підписання розпорядження на розгляд сесії надійшли додаткові заяви від місцевих мешканців щодо затвердження технічних документацій із землеустрою та щодо надання матеріальної допомоги на лікування, а також отримано підтвердження від Хмельницької міської ради щодо виділення 150,0 тис.грн. субвенції на відшкодування електроенергії для надання послуг водопостачання в с.Великі Зозулинці, що потребує внесення відповідних змін до  бюджету громади на поточний рік. З даних питань виконавчим комітетом було підготовлено відповідні проекти рішень, які пропонується долучити до розгляду на спільному засіданні постійних комісій та винести їх на пленарне засідання.

 

СЛУХАЛИ: Дьомінова О.М., головуючого на спільному засіданні комісії, який запропонував депутатам підтримати пропозицію сільського голови та включити до розгляду на спільному засіданні та винести на розгляд сесії запропоновані сільським головою додаткові питання.

 

Пропозицію головуючого підтримано одноголосно.

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову, який поінформував депутатів, що крім підготовлених проектів рішень до сільської ради надійшло депутатське звернення від депутата сільської ради Шпиталюк Г.О. а також від мешканців села Заслучне з приводу монтажу вежі базової станції мобільного зв`язку та зачитав відповідні звернення. Сільський голова запропонував надати слово для виступу стосовно цього питання Кулиничу І.В.

 

Слухали: Кулинича І.В., який зауважив, що монтаж вежі мобільного зв`язку у центрі села може привести до негативних наслідків в плані здоров`я місцевих мешканців, що монтаж вежі здійснено без отримання відповідних дозвільних документів, без проведення громадських слухань, а тому депутати мають прийняти рішення щодо заборони її роботи та демонтажу.

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову, який зауважив, що відповідно до чинного законодавства, розміщення базових станцій мобільного зв`язку не потребує отримання будь-яких дозволів від органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади. Для цього потрібно лише договір оренди з власником відповідного об`єкту нерухомості, де передбачається монтаж базової станції, після чого розробляється відповідний проект.

 

Слухали: Шпиталюк Г.О., яка підтримала пропозицію щодо включення цього питання до розгляду на сесії.

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову, який запропонував депутатам включити до порядку денного сесії додаткове питання щодо створення відповідної комісії по розгляду порушеного питання, яка детально опрацює усю наявну законодавчу та нормативну базу щодо розміщення базових станцій мобільного зв`язку в населених пунктах та надасть відповідні пропозиції на наступне чергове засідання сесії сільської ради.

Сільський голова запропонував депутатам проект відповідного рішення, який було підтримано депутатами для його включення до порядку денного.

 

Далі сільський голова ознайомив присутніх ще з одним зверненням, яке надійшло від мешканців населених пунктів Кошелівського старостинського округу стосовно ремонту доріг та поінформував депутатів, що виконавчим комітетом було направлено лист до обласної та районної державних адміністрацій, обласної ради, а також до державного підприємства «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг» стосовно можливості проведення капітального та поточного ремонтів місцевих доріг на території громади за рахунок коштів субвенції з державного бюджету на ці цілі.

 

Слухали: Ковальчук Т.П., депутата сільської ради, яка звернулася до депутатів стосовно питання щодо проведення оптимізації роботи дошкільних навчальних закладів, яке включено до розгляду, та попросила при його розгляді врахувати думку колективу закладу та батьківського комітету, які прибули на засідання сесії, стосовно залишення посади музичного керівника у цьому дошкільному закладі.

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову, який поінформував депутатів та присутніх представників батьківського комітету, що сьогодні рішення щодо скорочення цієї посади не прийматиметься, у запропонованому проекті рішення йдеться про надання доручення відділу освіти, культури, молоді та спорту вивчити це питання та запропонувати на наступне засідання відповідний проект рішення щодо затвердження штатних розписів по усім дошкільним навчальним закладам громади з урахуванням виділеного на їх  утримання фінансового ресурсу. Крім того, сільський голова зауважив, що дану посаду музичного керівника не передбачено типовими штатами для таких невеличких дошкільних навчальних закладів, як наші, дана посада може бути присутньою при наявності додаткового фінансування, або ж як додаткові послуги бюджетної установи, які відшкодовуються батьками вихованців.

 

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову, який ознайомив депутатів з усіма проектами рішень, що передбачається розглянути на сьогоднішньому засіданні.

 

1.

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 1 - «Про  внесення  змін  до  бюджету Заслучненської сільської територіальної громади Хмельницького району Хмельницької області на 2021 рік».

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення та включити його до порядку денного сесії.

 

2.

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 2 - «Про внесення змін до рішення Заслучненської сільської ради від 23 грудня 2020 року № 101-09/2020 «Про прийняття закладів освіти у комунальну власність»».

Сільський голова поінформував депутатів, що у зв`язку з допущеною помилкою у рішенні Красилівської районної ради щодо передачі зазначених об`єктів у комунальну власність громади, необхідно внести зміни до прийнятого радою рішення та зазначити назви закладів освіти так, як вони включені до єдиного державного реєстру юридичних осіб.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення та включити його до порядку денного сесії.

3.

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 3 - «Про затвердження актів приймання-передачі об’єктів з товарно-матеріальними цінностями в комунальну власність Заслучненської сільської територіальної громади».

 

Сільський голова поінформував депутатів, що складено відповідні передавальні інвентаризаційні акти по кожному навчальному закладу, які необхідно затвердити.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення та включити його до порядку денного сесії.

 

4.

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 4 - «Про зміну назви дошкільного навчального закладу с.Заслучне «Веселка» загального розвитку Красилівського району Хмельницької області та затвердження його статуту».

 

Сільський голова поінформував депутатів, що по цьому закладу дошкільної освіти підготовлено проект рішення щодо зміни його назви та затвердження нової редакції статуту відповідно до вимог Законів України «Про освіту» та «Про дошкільну освіту».

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення та включити його до порядку денного сесії.

 

5.

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проектів рішень №№ 5 – 7, які також стосуються закладів дошкільної освіти.

 

Сільський голова поінформував депутатів, що по цим навчальним закладам дошкільної освіти підготовлено відповідні проекти рішень щодо вступу у права засновника, зміну назв та розроблено нові статути,  які відповідають вимогам Законів України «Про освіту» та «Про дошкільну освіту». Єдина відмінність стосується закладу дошкільної освіти с.Котюржинці, по якому необхідно присвоїти нову назву, так як вона співпадає з Великозозуленським ЗДО.

Запропонував депутатам погодити зазначені проекти рішень та винести їх на розгляд сесії.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропоновані проекти рішень по закладах дошкільної освіти та включити їх до порядку денного сесії.

 

6.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову, який поінформував депутатів, що наступні 4 проекти рішень (№№ 8-11) стосуються закладів загальної середньої освіти. По них так само розроблено нові статути, які відповідають вимогам законодавства. Єдина відмінність стосуватиметься закладу загальної середньої освіти с.Котюржинці, статус якого буде змінено на гімназію. Сільський голова запропонував підтримати зазначені проекти та включити їх до розгляду на пленарному засіданні сесії.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропоновані проекти рішень по закладах загальної середньої освіти та включити їх до розгляду пленарного засідання.

 

7.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 12 – «Про затвердження штатного розпису Комунального підприємства «Аква» Заслучненської сільської ради Хмельницького району Хмельницької області»

 

Сільський голова поінформував депутатів що у зв`язку із завершенням процедури приєднання комунальних підприємств колишніх Глібківської та Малоклітнянської сільських рад до комунального підприємства «Аква», а також переведенням працівників комунального підприємства «Райдуга» Великозозулинецької сільської ради, по якому прийнято рішення щодо припинення шляхом ліквідації, нам необхідно затвердити новий штатний розпис КП «Аква» у межах виділених на ці цілі асигнувань з місцевого бюджету громади.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити даний проект рішення та включити його до розгляду під час пленарного засідання.

 

8.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 13 – «Про організацію надання соціальних послуг одиноким громадянам похилого віку».

 

Сільський голова поінформував депутатів, що на рівні колишнього Красилівського району ліквідовано Територіальний центр соціального обслуговування, який опікувався наданням відповідних соціальних послуг тим, хто її потребує, хоча попередньо планувалося його збереження.

Створити власний підрозділ та забезпечити його фінансування наразі немає можливості, а тому пропонується покласти виконання цих функцій на штатних працівників закладів культури, які отримують заробітну плату у повному обсязі.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

9.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 14  – «Про оптимізацію роботи клубних, бібліотечних закладів та закладів дошкільної освіти громади»

 

Сільський голова зазначив, що брак коштів у місцевому бюджеті вимагає рахувати кожну копійку, а тому на сьогодні досить актуальним є питання раціонального використання наявних фінансових ресурсів, зокрема, тих, які спрямовуються на утримання закладів культури та дошкільної освіти. У межах наявного фінансового ресурсу нам необхідно оптимізувати їх роботу таким чином, щоб було поєднання повноти надання відповідних послуг та забезпечення відповідними видатками на їх  утримання. Відповідно до запропонованого проекту рішення пропонується дати відповідне доручення відділу освіти, культури, молоді та спорту щодо приведення мережі цих закладів до потреб громади та уточнення штатних розписів.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

10.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проектів рішень №№ 15 – 18 стосовно підготовки Лотів для продажу права оренди на них на земельних торгах у формі аукціону.

 

Сільський голова поінформував депутатів, що це перші 4 проекти, які виносяться на сьогоднішній розгляд та покликані забезпечити додаткове залучення коштів до місцевого бюджету тьа їх подальше спрямування на першочергові потреби розвитку населених пунктів громади.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропоновані проекти рішень, включити їх до порядку денного сесії та визначитися щодо їх прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

11.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 19 - «Про погодження звіту про експертну грошову оцінку та продаж земельної ділянки  житлової та громадської забудови площею 0,0800 га для будівництва та обслуговування будівель торгівлі в с.Волиця Друга, вул.Центральна, 29, Красилівського району Хмельницької області гр.Кратасюку М.Д.».

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

12.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 20 – «Про погодження звіту про оцінку об`єкта приватизації – окреме майно – нежитлова будівля будинку комбінату загальною площею 135,5 м2, яка розташована за адресою: вул.Центральна, буд.59, село Великі Зозулинці, Красилівський район, Хмельницька область та його приватизацію шляхом викупу»

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

13.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 21 – «Про надання в оренду земельних ділянок (невитребуваних земельних часток (паїв) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва»

 

Сільський голова поінформував депутатів, що з даного питання підготовлено два проекти рішень відповідно до поданих клопотань від двох суб`єктів господарювання, представники яких є присутніми на нашому засіданні, і запропонував надати слово кожному з них.

 

СЛУХАЛИ: Клепача О.М., представника ТОВ «ВІТАГРО-КРАСИЛІВ» який поінформував депутатів про наміри даного підприємства взяти у користування на умовах оренди зазначені земельні ділянки та додатково поінформував щодо готовності підприємства надати підтримку у вирішенні окремих питань по покращенню інфраструктури населених пунктів у рамках соціальної угоди.

 

СЛУХАЛИ: Шпиталюк Г.О., депутата сільської ради, яка зазначила, що не дивлячись на прийняте 23 грудня 2020 року радою рішення, досі договори оренди цих не витребуваних земельних паїв не розірвано з поку колишнього користувача ТОВ «Лампка агро».

 

СЛУХАЛИ: Клепача О.М., представника ТОВ «ВІТАГРО-КРАСИЛІВ» який зазначив, що ця інформація йому не відома, якщо це так, то сьогодні немає змісту розглядати запропонований проект рішення щодо передачі в оренду не витребуваних паїв будь-кому.

 

СЛУХАЛИ: Зігмунда Лампку, представника ТОВ «Агрікультур Проскурів» який поінформував депутатів, що у свій час, будучи керівником ТОВ «Лампка агро» використовували ці земельні ділянки у сільгоспвиробництві, сплачували до місцевого бюджету відповідну орендну плату та забезпечували надання підтримки у розвитку соцсфери населених пунктів Великозозулинецької сільської ради. Та нажаль через відомі усім обставини, дане підприємство сьогодні перебуває у стані банкрутства. Запропонував депутатам розглянути питання щодо передачі зазначених невитребуваних паїв в оренду ТОВ «Агрікультур Проскурів». Це дасть змогу посилити конкуренцію в аграрному секторі та додатково залучити кошти до бюджету.

 

СЛУХАЛИ: Шпиталюк Г.О., депутата сільської ради, яка, враховуючи ситуацію що склалася, запропонувала виключити дане питання з порядку денного сьогоднішнього засідання та перенести його на наступне.

 

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову, який зазначив, що затягування із вирішенням цього питання позбавляє можливість залучити до місцевого бюджету значні фінансові ресурси, а тому запропонував повернутися до його розгляду на наступному засіданні.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити виключення запропонованого проекту рішення з порядку денного пленарного засіданні ради та визначитися щодо цього шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

14.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову, який запропонував депутатам у зв`язку з пропозицією щодо виключення з розгляду проекту рішення № 21 – замість нього розглянути під цим номером проект рішення щодо утворення комісії по розгляду питання монтажу базової станції мобільного зв`язку в с.Заслучне.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити пропозицію сільського голови та запропонований ним проект рішення по створенню комісії, а також визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

15.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову, який поінформував присутніх депутатів, що наступний блок проектів рішень №№ 22-58 стосується затвердження землевпорядної документації та надання дозволів на її розробку мешканцям громади.

 

ВИСТУПИЛИ: Дьомінов О.М. та Шпиталюк Г.О. які запропонували усі підготовлені проекти щодо затвердження землевпорядної документації та надання дозволів на її розробку мешканцям громади включити на розгляд сесії та визначитися по кожному з них вже під час пленарного засідання (Проекти рішень №№: 22-58).

 

Зазначену пропозицію підтримано одноголосно усіма депутатами.

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити проекти рішень №№: 22-58 щодо затвердження землевпорядної документації та надання дозволів на її розробку мешканцям громади, включити їх до порядку денного сесії та визначитися щодо їх прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

16.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову, який поінформував присутніх депутатів, що наступний блок проектів рішень №№ 59-68 стосується надання матеріальної допомоги мешканцям громади на лікування. Особливу увагу сільський голова зосередив на тому, що  у бюджеті на поточний рік передбачено лише 40,0 тис.грн. на ці цілі. На сьогодні маємо вже 10 заяв, а це у відповідності до затвердженого порядку 20,0 тис.грн. Що це означає, а означає те що коштів не вистачить, а тому нам необхідно буде приймати рішення щодо збільшення фінансування за рахунок додаткових надходжень, або ж переглядати порядок та розміри надання такої допомоги.

 

ВИСТУПИЛИ: Шпиталюк Г.О., яка запропонувала усі підготовлені проекти включити до розгляду, а далі будемо думати на надавати пропозиції як вирішувати ці питання.

 

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову, який запропонував депутатам при розгляді таких питань залучати медичних фахівців для підтвердження реальної потреби на лікування кожного заявника та підтвердження їх фактичних діагнозів.

 

ВИРІШИЛИ: Погодитись з пропозицією сільського голови щодо залучення медичних фахівців до попереднього розгляду заяв про надання матеріальної допомоги на лікування, погодити підготовлені проекти рішень №№ 59-68,  включити їх до порядку денного сесії та визначитися щодо їх прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

*    *    *    *

 

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову, який поінформував присутніх, що це, наразі, усі проекти, які було підготовлено та планувалося винести на розгляд сесії.

 

СЛУХАЛИ: Дьомінова О.М., який запропонував депутатам перейти до другого питання порядку денного спільного засідання та схвалити перелік питань, які сьогодні було розглянуто на спільному засіданні постійних комісій з усіма змінами і доповненнями, та винести їх на розгляд пленарного засідання сесії.

 

ВИРІШИЛИ: Схвалити запропонований перелік питань порядку денного сесії (зі змінами та доповненнями) та винести їх на розгляд пленарного засідання.

 

СЛУХАЛИ: Дьомінова О.М., який поінформував депутатів, що усі питання, які передбачалося розглянути та обговорити на спільному засіданні комісій  розглянуто та запропонував завершити роботу.

 

ВИРІШИЛИ: Завершити спільне засідання постійних комісій.

 

 

Головуючий на спільному

засіданні постійних комісій                                                  О.М.Дьомінов

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь