A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЗАСЛУЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Хмельницького району Хмельницької області

П`ята сесія сільської ради – перші рішення у новому році…

Дата: 28.01.2021 22:19
Кількість переглядів: 736

Сьогодні, 28 січня 2021 року під головуванням сільського голови Анатолія Розумного відбулося засідання п`ятої сесії Заслучненської сільської ради дев`ятого скликання.

 

На розгляд засідання сесії було винесено чимало важливих питань, які потребували розгляду та прийняття відповідних рішень...

Перед початком засідання сесії відбулося спільне засідання постійних депутатських комісій, на якому було узгоджено запропонований порядок денний та детально розглянуто усі питання, винесені на розгляд.

 

Крім того, під час засідання комісій було заслухано та обговорено депутатське звернення та звернення мешканців с.Заслучне щодо встановлення вежі базової станції мобільного зв`язку у центрі села.

Дискусія була гарячою… Лунали різні думки з цього питання – від заборони її роботи, демонтажу і до влаштування публічних акцій…

За пропозицією сільського голови, з метою зняття напруги навколо цього питання та його об`єктивного вивчення, до порядку денного сесії було додатково включено питання щодо створення відповідної комісії, яка цим і займеться та надасть відповідні висновки і рекомендації на чергову сесію сільської ради…

 

Під час пленарного засідання сесії серед основних питань депутатами було розглянуто та прийнято ряд важливих рішень…

Зокрема, внесено зміни до бюджету громади шляхом збільшення його дохідної частини на 150,0 тис.грн. за рахунок субвенції з Хмельницького міського бюджету на часткове відшкодування вартості електроенергії, що використовується для забезпечення водопостачання населених пунктів колишньої Великозозулинецької сільської ради.

Прийнято рішення щодо вступу Заслучненською сільською радою у права засновника по закладам дошкільної та загальної середньої освіти, у зв`язку з чим було змінено їх назви та затверджено нові статути, що відповідають вимогам Закону України «Про освіту».

Прийнято перші важливі рішення, реалізація яких сприятиме додатковому наповненню місцевого бюджету громади – рішення про продаж права оренди земельних ділянок комунальної власності на конкурентних засадах через відкриті земельні аукціони для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Серед основних умов проведення земельних аукціонів є стартовий розмір орендної плати, який було зафіксовано на рівні 12% від нормативної грошової оцінки землі. Загалом на перший аукціон виставлятиметься 2 земельні ділянки загальною площею 62,5 га.

Прийнято рішення щодо організації соціального обслуговування одиноких громадян похилого віку, які проживають у населених пунктах громади. Після внесення відповідних змін до посадових інструкцій ці обов`язки буде покладено на працівників закладів культури та бібліотечних закладів.

Також прийнято рішення про оптимізацію роботи клубних, бібліотечних закладів та закладів дошкільної освіти у межах виділених фінансових ресурсів на їх утримання. Відповідно до зазначеного рішення буде проведено їх часткову реорганізацію та затверджено нові штатні розписи.

Крім основних питань порядку денного, окремим блоком було розглянуто питання затвердження технічних документацій із землеустрою під житловими будинками та присадибними ділянками мешканців громади та надання матеріальної допомоги окремим мешканцям на лікування.

З усіма прийнятими під час засідання рішеннями та результатами поіменного голосування можна ознайомитися тут, на сайті, в розділі «Офіційні документи».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь