A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЗАСЛУЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Хмельницького району Хмельницької області

Протокол спільного засідання постійних комісій № 3

Дата: 23.12.2020 18:09
Кількість переглядів: 552

ЗАСЛУЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ХМЕЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

площа І.О.Масловського, буд. 2, с.Заслучне, Хмельницька обл., 31050

тел.: (03855) 9-24-82, http://zasluchne-rada.gov.ua, e-mail: zaslrada_krasyliv@i.ua

код ЄДРПОУ 04407170

 

 

ПРОТОКОЛ

спільного засідання постійних комісій Заслучненської сільської ради

дев`ятого скликання

 

від 23 грудня 2020 року                                                              с. Заслучне

11.00 година

 

 

Головуючий на засіданні: Копичинський О.С., голова постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури і спорту, охорони здоров’я, соціального захисту населення, охорони пам’яток, історичного середовища.

 

Копичинський О.С. поінформував присутніх, що із загальної кількості 20 депутатів на спільному засіданні постійних комісій сільської ради присутні 19 депутатів (відсутній – Дьомінов О.М.).

 

На спільному засіданні постійних комісій ради присутній сільський голова Розумний А.Г., перший заступник сільського голови Сивак Ю.В., директор КП «Аква» Розумний І.М.

 

 

СЛУХАЛИ: Копичинського О.С., який поінформував присутніх, що відповідно до Регламенту Заслучненської сільської ради усі постійні комісії мають кворум, а отже і спільне засідання постійних є правомочним.

Головуючий запропонував  розпочати роботу спільного засідання постійних комісій.

  • Є інші пропозиції?  Немає.

 

Вирішили: розпочати спільне засідання постійних комісій.

 

Копичинський О.С. запропонував присутнім ознайомитися з проектом порядку денного спільного засідання постійних комісій:

 

Порядок денний засідання:

  1. Попередній розгляд питань, що винесено на розгляд четвертої позачергової сесії сільської ради.
  2. Погодження порядку денного четвертої позачергової сесії сільської ради.

 

Вирішили: схвалити запропонований порядок денний засідання та перейти до його розгляду.

 

Копичинський О.С. запропонував депутатам по першому питанню порядку денного надати слово сільському голові Розумному А.Г. для інформування присутніх по кожному проекту рішень, які включено до попереднього порядку денного засідання сесії, з метою подальшого визначення щодо його винесення на розгляд пленарного засідання сесії.

 

Пропозицію головуючого підтримано одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову, який поінформував присутніх, що на засідання сесії підготовлено для розгляду 42 питання та ознайомив присутніх з відповідним переліком.

Крім того, Розумний А.Г. запропонував депутатам додатково включити до розгляду та винести на пленарне засідання питання щодо прийняття закладів освіти у комунальну власність громади, щоб забезпечити відповідне їх функціонування з 01 січня 2021 року, так як ці заклади переходять у підпорядкування та управління сільської ради.

 

СЛУХАЛИ: Копичинського О.С., головуючого на спільному засіданні комісії, який запропонував депутатам підтримати пропозицію сільського голови та включити до розгляду на спільному засіданні та винести на розгляд сесії дане  додаткове питання.

 

Пропозицію головуючого підтримано одноголосно.

 

1.

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 1 - «Про встановлення вартості харчування в комунальних закладах дошкільної та загальної середньої освіти на 2021 рік».

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення та включити його до порядку денного сесії.

 

2.

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 2 - «Про внесення змін до рішення Заслучненської сільської ради від 12 листопада 2020 року № 06-09/2020 «Про постійні комісії Заслучненської сільської ради».

Сільський голова поінформував депутатів, що у зв`язку з достроковим припиненням повноважень двох депутатів, а також обранням Пирожок М.І. секретарем ради, необхідно внести зміни до складу постійних комісій сільської ради.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення та включити його до порядку денного сесії.

3.

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 3 - «Про внесення змін до рішення Заслучненської сільської ради від 15 грудня 2020 року № 58-09/2020 «Про затвердження структури виконавчих органів ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів».

 

Сільський голова поінформував депутатів, що внесення змін до структури пов`язане з необхідністю введення створеного відділу освіти у структуру апарату без права юридичної особи, та ознайомив з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення та включити його до порядку денного сесії.

 

4.

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 4 - «Про внесення змін до рішення Заслучненської сільської ради від 15 грудня 2020 року № 59-09/2020 «Про створення відділу освіти, культури, молоді та спорту Заслучненської сільської ради».

 

Шановні депутати! У зв`язку із включенням відділу освіти у структуру апарату ради, необхідно внести відповідні зміни до положення про відділ та виключити усі пункти, де зазначено, що  відділ є юридичною особою.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення та включити його до порядку денного сесії.

 

5.

 

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 4 - «Про затвердження заступника сільського голови»

 

Сільський голова вніс на розгляд депутатів пропозицію щодо затвердження на посаду заступника сільського голови з гуманітарних питань – начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту кандидатуру Снігура Володимира Івановича та попросив підтримки під час голосування на засіданні сесії ради.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення та включити його до порядку денного сесії.

 

6.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову, який поінформував депутатів, що при розгляді наступного питання має наявність конфлікту інтересів, а тому участі в його обговоренні на спільному засіданні комісій та під час пленарного засідання сесії не прийматиме.

 

СЛУХАЛИ: Пирожок М.І., секретаря сільської ради з питання порядку денного № 6 – «Про умови оплати праці сільського голови у 2021 році», яка зачитала текст відповідного проекту рішення.

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

7.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 7 – «Про затвердження Програми відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян Заслучненської сільської територіальної громади на приміських маршрутах загального користування автомобільним транспортом на 2021 рік»

 

Сільський голова поінформував депутатів що аналогічна Програма діяла у поточному році і перед прийняттям бюджету нам необхідно прийняти та затвердити відповідну Програму на 2021 рік, з тим, щоб в наступному році ми могли фінансувати відповідні видатки.

 

ВИРІШИЛИ: Включити даний проект рішення до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

8.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 8 – «Про Програму соціально-економічного та культурного розвитку Заслучненської сільської територіальної громади та цільових програм на 2021 рік».

 

Сільський голова ознайомив депутатів з основними завданнями та заходами програми за основними сферами діяльності та спрямуванням відповідних видатків на їх реалізацію. Відповідно до вимог чинного законодавства, усі заходи передбачені цією програмою мають стати основою видаткової частини місцевого бюджету, а тому ці два документи взаємно пов`язані між собою..

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

9.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 9  – «Про бюджет Заслучненської сільської територіальної громади Хмельницького району Хмельницької області на 2021 рік»

 

Сільський голова зазначив, що це перший бюджет громади, який ми розглядаємо і маємо сьогодні затвердити.

Сільський голова детально ознайомив депутатів з усіма статтями дохідної частини бюджету та спрямуванням видатків за окремими напрямками діяльності та їх призначенням.

Зокрема, він зазначив, що загальна сума доходів сільського бюджету очікується в обсязі 32827472,00 грн., у тому числі власні доходи в обсязі 12628700,00 грн. та трансферти і субвенції з бюджетів вищого рівна в обсязі 20091230,00 грн.

 

У ході обговорення проекту бюджету депутати ставили запитання щодо можливості додаткового залучення доходів до бюджету, на що було отримано відповідні пояснення від сільського голови, що наразі буде проведено повний аналіз використання наявних земельних ресурсів, комунального майна, буде вжито заходів щодо перегляду орендних відносин по діючим договорам оренди землі, водних об`єктів.

Більшість питань депутатів стосувалися фінансування освіти, культури та благоустрою населених пунктів, на що сільський голова поінформував депутатів, що освітньої субвенції повністю вистачає на заробітну плату педагогічним працівникам,, натомість ми маємо профінансувати утримання технічного персоналу та забезпечення підвезення учнів в обсязі 6,5 млн.грн. Ще майже 2,5 млн.грн. нам необхідно на утримання дошкільних навчальних закладів, 1,6 млн.грн. на утримання ФІАПів. Усі ці видатки передбачено у проекті бюджету.

Що стосується благоустрою населених пунктів, то виходячи з обмеженого фінансового ресурсу ми лише поки закладаємо утримання працівників комунального підприємства, пожежної команди. Силами цих працівників будемо виконувати першочергові роботи. Крім того у проекті бюджету передбачено видатки по благоустрою в обсязі 300,0 тис.грн. та на утримання доріг 100,0 тис.грн. Це поки що початкові цифри. Будемо наповнювати бюджет і далі збільшувати фінансування на ці цілі.

Проблемних питань у нас є чимало, і даний проект бюджету по суті є бюджетом споживання. Саме тому виконавчим комітетом сільської ради буде вжито відповідних заходів щодо збільшення дохідної частини бюджету та спрямування залучених коштів на реалізацію окремих заходів по розвитку населених пунктів громади. Прошу депутатів підтримати запропонований проект рішення.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

10.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 10 - «Про припинення договорів оренди земельних ділянок (невитребуваних земельних часток (паїв)».

 

Сільський голова поінформував депутатів, що на попередньому засіданні ми вже розглядали дане питання.

За цей час нами було направлено листи до ТОВ «Лампка агро», а також до фіскальної служби стосовно погашення заборгованості по договорам оренди. Крім того, нами з`ясовано що із зазначеного переліку одна ділянка вже має свого власника та не підлягає подальшій передачі в оренду.

Від Товариства нами отримано відповідь, що можливість погашення заборгованості відсутня через складне фінансове становище – процедура банкрутства.

 

Виступили:

- Шпиталюк Г.О., наголосила на необхідності запросити керівника для з`ясування усіх питань щодо погашення заборгованості, а також наголосила на необхідності звернутися до арбітражного керуючого із заявленням відповідних вимог.

- Заїка В.В., зазначив, що дані земельні ділянки перебувають під арештом і ми не зможемо ні з ким укласти договори оренди.

 

Сільський голова поінформував, що майна у Товариства та грошових коштів наразі немає, і навряд чи нам вдасться стягнути заборгованість, тим не менше спробуємо це зробити. На рахунок арешту – то ці земельні ділянки не є власність товариства і вони не можуть бути предметом застави чи арешту по процедурі банкрутства.

Ми надалі не можемо тримати діючими ці договори оренди, бо ми щодня втрачаємо кошти , які так необхідні нам сьогодні.

То ж прошу депутатів підтримати даний проект рішення та винести його на розгляд сесії.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

11.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 11 - «Про надання в оренду земельних ділянок (невитребуваних земельних часток (паїв) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва».

 

Сільський голова зазначив, що ми вже попередньо на минулому засіданні розглядали це питання і запропонував розглянути і прийняти відповідне рішення. При цьому він повідомив, що 21 грудня надійшло аналогічне клопотання на ці земельні ділянки від іншого новоствореного суб`єкта господарювання, яким наразі не здійснюється господарська діяльність.

 

Депутати запропонували запросити на засідання представників для предметного розгляду цього питання, а наразі, запропонували відкласти його з розгляду та виключити з порядку денного сесії.

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити пропозицію щодо виключення проекту рішення № 11 з порядку денного сесії та визначитися з цим у ході пленарного засідання.

 

12.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 13 – «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо відновлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), для ведення особистого селянського господарства та передачу їх у власність Устичуку В.М.»

 

ВИСТУПИЛИ: Заїка В.В. та Шпиталюк Г.О. які запропонували усі підготовлені проекти щодо затвердження землевпорядної документації та надання дозволів на її розробку мешканцям громади включити на розгляд сесії та визначитися по кожному з них вже під час пленарного засідання (Проекти рішень №№: 12-37, 39-41).

 

Зазначену пропозицію підтримано одноголосно усіма депутатами.

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити проекти рішень №№: 12-37, 39-41 щодо затвердження землевпорядної документації та надання дозволів на її розробку мешканцям громади, включити їх до порядку денного сесії та визначитися щодо їх прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

13.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 38 – «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на умовах оренди для ведення товарного сільськогосподарського виробництва ТОВ «Агропартнер-1»

 

Сільський голова поінформував депутатів, що на сьогодні є клопотання від ТОВ «Агропартнер-1» щодо надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою під комплексом будівель і споруд зернотоку за межами с.Писарівка для подальшої передачі земельної ділянки площею 1,7 га в оренду для ведення  товарного сільськогосподарського виробництва.

Товариством було виготовлено з цією метою детальний план території, який вже затверджено райдержадміністрацією і ми зможемо в наступному році отримувати додаткові кошти до бюджету від оренди цієї ділянки..

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

14.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 42 – «Про надання матеріальної допомоги мешканцю с.Котюржинці Сороці В.П. на лікування матері Сороки Л.Н.»

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

15.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 43 – «Про прийняття закладів освіти у комунальну власність»

 

Сільський голова наголосив на важливості розгляду та прийняття цього рішення та запропонував розглянути його під час пленарного засідання після розгляду питання про проект бюджету на 2021 рік.

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

*    *    *    *

 

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову, який поінформував присутніх, що це було останнім проектом, який планувався винести на розгляд сесії.

 

СЛУХАЛИ: Копичинського О.С., який запропонував депутатам перейти до другого питання порядку денного спільного засідання та схвалити перелік питань, які сьогодні було розглянуто на спільному засіданні постійних комісій з усіма змінами і доповненнями, та винести їх на розгляд пленарного засідання сесії.

 

ВИРІШИЛИ: Схвалити запропонований перелік питань порядку денного сесії (зі змінами та доповненнями) та винести їх на розгляд пленарного засідання.

 

СЛУХАЛИ: Копичинського О.С., який поінформував депутатів, що усі питання, які передбачалося розглянути та обговорити на спільному засіданні комісій  розглянуто та запропонував завершити роботу.

 

ВИРІШИЛИ: Завершити спільне засідання постійних комісій.

 

 

Головуючий на спільному

засіданні постійних комісій                                                  О.С.Копичинський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь