A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЗАСЛУЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Хмельницького району Хмельницької області

Протокол спільного засідання постійних комісій № 2

Дата: 15.12.2020 16:24
Кількість переглядів: 533

ЗАСЛУЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ХМЕЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

площа І.О.Масловського, буд. 2, с.Заслучне,  Хмельницька обл., 31050

тел.: (03855) 9-24-82, http://zasluchne-rada.gov.ua, e-mail: zaslrada_krasyliv@i.ua

код ЄДРПОУ 04407170

 

 

ПРОТОКОЛ

спільного засідання постійних комісій Заслучненської сільської ради

дев`ятого скликання

 

від 15 грудня 2020 року                                                              с. Заслучне

10.00 година

 

 

Із загальної кількості 21 депутата на спільному засіданні постійних комісій сільської ради присутні 21 депут.

 

На спільному засіданні постійних комісій ради присутній сільський голова Розумний А.Г., перший заступник сільського голови Сивак Ю.В., працівники апарату ради та директор КП «Аква» Розумний І.М.

 

Головуюча: Шпиталюк Г.О., голова постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, інвестицій, співробітництва між громадами та міжнародного співробітництва

 

СЛУХАЛИ: Шпиталюк Г.О. поінформувала присутніх, що відповідно до Регламенту Заслучненської сільської ради усі постійні комісії мають кворум, а отже і спільне засідання постійних є правомочним.

Головуюча запропонувала  розпочати роботу спільного засідання постійних комісій.

  • Є інші пропозиції?  Немає.

 

Вирішили: розпочати спільне засідання постійних комісій.

 

Шпиталюк Г.О. запропонувала присутнім ознайомитися з проектом порядку денного засідання постійних комісій:

 

Порядок денний засідання:

  1. Попередній розгляд питань, що винесено на розгляд третьої позачергової сесії сільської ради.
  2. Погодження порядку денного третьої позачергової сесії сільської ради.

 

Вирішили: схвалити запропонований порядок денний засідання та перейти до його розгляду.

 

Шпиталюк Г.О. запропонувала депутатам по першому питанню порядку денного надати слово сільському голові Розумному А.Г. для інформування присутніх по кожному проекту рішень, які включено до попереднього порядку денного засідання сесії, з метою подальшого визначення щодо його винесення на розгляд пленарного засідання сесії.

 

Пропозицію головуючого підтримано одноголосно.

 

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову, який поінформував присутніх, що на засідання сесії підготовлено для розгляду 33 питання та ознайомив присутніх з відповідним переліком.

Крім того, Розумний А.Г. запропонував депутатам додатково включити до розгляду та винести на пленарне засідання питання щодо надання матеріальної допомоги мешканцю с.Глібки, а також додаткове питання щодо внесення змін до сільського бюджету Заслучненської сільської ради щодо перерозподілу видатків у межах затверджених показників бюджету, з тим, щоб забезпечити проведення відповідних розрахунків по оплаті за надані послуги, придбання матеріалів, щоб на кінець року не допустити кредиторської заборгованості.

 

СЛУХАЛИ: Шпиталюк Г.О., головуючу на спільному засіданні комісії, яка запропонувала депутатам підтримати пропозицію сільського голови та включити до розгляду на спільному засіданні зазначені додаткові питання.

 

Пропозицію головуючого підтримано одноголосно.

 

 

1.

Слухали: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 1 - «Про затвердження структури виконавчих органів ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів.

 

Сільський голова ознайомив присутніх депутатів про структуру керівництва ради, її апарату та окремих структурних підрозділів, які буде сформовано з 01 січня 2021 року, та запропонував винести дане питання на розгляд сесії.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення та включити його до порядку денного сесії.

 

2.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 2 – «Про створення відділу освіти, культури, молоді та спорту Заслучненської сільської ради»

 

Сільський голова ознайомив депутатів з проектом відповідного рішення та зазначив, що з 01 січня 2021 року повноваження щодо управління та фінансування закладами освіти переходять до повноважень ради, а тому нам необхідно створити відповідний виконавчий орган, який цими питаннями і буде опікуватися. Також, сільський голова ознайомив депутатів з основними функціями відділу, його правами та обов`язками, які детально прописані у проекті відповідного Положення про цей структурний підрозділ.

 

ВИСТУПИЛИ: Гук Г.Г., Сандул Н.В., Машинський А.О. щодо наявності кандидатур на посаду керівника цього підрозділу.

 

Сільський голова повідомив депутатів, що, наразі, відповідної кандидатури на цю посаду поки немає, хоч попередні перемовини з деякими можливими претендентами на цю посаду було проведено. Однак остаточної згоди на сьогодні немає від жодного з них. Якби така згода була, то сьогодні було б відповідно винесено на розгляд депутатів проект рішення.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення та включити його до порядку денного сесії.

 

3.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 3 - «Про затвердження Положення про службу у справах дітей виконавчого комітету Заслучненської сільської ради»

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення та включити його до порядку денного сесії.

 

4.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 4 – «Про затвердження старости Кошелівського старостинського округу».

 

Сільський голова поінформував депутатів, що з даного питання порядку денного підготовлено 2 проекти рішень, які містять відповідно кандидатури Шельцова Вадима Михайловича та Харевіч Інни Андріївни.

На підтримку цих кандидатур на ім.`я сільського голови надійшло 2 звернення від мешканців цього округу з відповідними підписами. Сільський голова ознайом депутатів з цими зверненнями.

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропоновані проекти рішень з даного питання, включити їх до порядку денного сесії та визначитися щодо запропонованих кандидатур шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

5.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 5 – «Про затвердження Порядку та нормативу відрахування в 2021 році  частини прибутку (доходу) для підприємств комунальної власності Заслучненської сільської ради, яка підлягає зарахуванню до місцевого бюджету»

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

6.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 6  – «Про План діяльності сільської ради з підготовки проектів регуляторних актів у сфері господарської діяльності на 2021 рік»

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

7.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 7 – «Про припинення комунального підприємства Великозозулинецької сільської ради «Райдуга» шляхом його ліквідації»

 

Сільський голова поінформував депутатів щодо необхідності розгляду та прийняття рішення саме у такій редакції та навів відповідне обґрунтування.

 

ВИСТУПИВ: Дьомінов О.М., який зазначив, що з даного питання є заява директора КП «Райдуга», передав цю заяву сільському голові та попросив надати слово директору КП.

 

Сільський голова ознайомив депутатів з відповідною заявою.

 

ВИСТУПИВ: Головатюк В.П.,  який наполягав та збереженні КП «Райдуга» та попросив депутатів підтримати цю пропозицію.

 

Сільський голова зазначив, що дане підприємство має бути ліквідовано з економічної точки зору, так як необхідності утримувати 2 підприємства, що надають одні і ті ж послуги необхідності немає. Натомість у штаті КП «Аква» буде включено окремі штатні одиниці що будуть обслуговувати населені пункти колишньої Великозозулинецької сільської ради. На сьогодні цей механізм вже діє на територіях колишніх Глібківської та Малоклітнянської сільських рад.

 

ВИСТУПИВ: Розумний І.М., директор КП «Аква», який підтримав позицію сільського голови щодо припинення КП «Райдуга» і також навів відповідні аргументи щодо прийняття такого рішення.

 

СЛУХАЛИ: Шпиталюк Г.О., головуючу на засіданні - голову профільної комісії з питань бюджету, яка запропонувала депутатам підтримати запропонований проект рішення та визначитися по ньому під час засідання сесії шляхом голосування.

 

ВИРІШИЛИ: Включити даний проект рішення до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

8.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 8 – «Про внесення змін до сільського бюджету Котюржинецької сільської ради на 2020 рік».

 

Сільський голова ознайомив депутатів з усіма змінами щодо перерозподілу видатків на забезпечення виплати захищених статей витрат та розрахунків по наданим послугам.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

9.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 9  – «Про внесення змін до сільського бюджету Великозозулинецької сільської ради на 2020 рік»

 

Сільський голова ознайомив депутатів з усіма змінами щодо перерозподілу видатків на забезпечення виплати захищених статей витрат та розрахунків по наданим послугам.

 

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

10.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проектів рішень № 10 та № 11:

- «Про припинення договорів оренди земельних ділянок (невитребуваних земельних часток (паїв);

- Про надання в оренду земельних ділянок (невитребуваних земельних часток (паїв) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

 

Сільський голова поінформував депутатів, що надійшло клопотання від ТОВ «Лампка агро» щодо припинення 52 договорів оренди невитребуваних земельних ділянок (паїв) на території колишньої Великозозулинецької сільської ради загальною площею 61,4732 га, укладених між ТОВ «Лампка агро» та Красилівською районною державною адміністрацією,  шляхом укладання (підписання) додаткових угод про розірвання договорів оренди земельних ділянок.

Сільський голова зазначив, що для розгляду та прийняття цього рішення нам необхідно додатково з`ясувати питання щодо погашення заборгованості за цими договорами оренди, а також чи у зазначеному переліку не включено ділянки, по яких вже зареєстровано право власності.

 

Так, як наступний проект рішення № 11, включений до проекту порядку денного, стосується подальшої передачі цих земельних ділянок в оренду згідно клопотання від ТОВ «ВІТ АГРО КРАСИЛІВ» для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, його розгляд є неможливим без прийняття рішення про припинення договорів з ТОВ «Лампка агро»

 

Виходячи з цього, сільський голова запропонував депутатам під час пленарного засідання виключити ці два питання № 10 та № 11 з порядку денного та перенести їх розгляд на наступну найближчу сесію ради.

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити пропозицію сільського голови щодо виключення проектів рішень № 10 та № 11 з порядку денного сесії та прийняти відповідне рішення у ході пленарного засідання.

 

11.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 12 – «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель колективної власності сільськогосподарського призначення в комунальну власність землі загального користування (громадські пасовища) за межами населених пунктів на території Заслучненської сільської ради»

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

12.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 13 – «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для ведення особистого селянського господарства та передачу їх у власність Сенчуку В.П.»

 

ВИСТУПИЛИ: Дьомінов О.М., Шпиталюк Г.О. які запропонували усі підготовлені проекти щодо затвердження землевпорядної документації та надання дозволів на її розробку мешканцям громади включити на розгляд сесії та визначитися по кожному з них вже під час пленарного засідання (Проекти рішень №№: 13-22, 24-30).

 

Зазначену пропозицію підтримано одноголосно усіма депутатами.

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити проекти рішень №№: 13-22, 24-30 щодо затвердження землевпорядної документації та надання дозволів на її розробку мешканцям громади, включити їх до порядку денного сесії та визначитися щодо їх прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

13.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 23 – «Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) на невитребувані та неуспадковані земельні частки (паї)»

 

Сільський голова поінформував депутатів, що на сьогодні на території колишньої Глібківської сільської ради є 3 невитребуваних земельних ділянок (паїв) на які необхідно виготовити технічну документацію та у відповідності до чинного законодавства, до моменту оформлення прав власності на них, передати в оренду та залучити відповідні доходи до бюджету громади.

Наразі ми маємо відповідне клопотання від ТОВ «Агрокомплекс Глібки» щодо надання дозволу на виготовлення цієї документації за рахунок коштів товариства з послідуючою передачею цих земельних ділянок орієнтовною площею 11,0 га в оренду під 12,0% від нормативної грошової оцінки землі.

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

14.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 31 – «Про надання матеріальної допомоги мешканцю с.Волиця Друга Гринчуку В.Г.»

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

15.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 32 – «Про надання матеріальної допомоги мешканці с.Мала Клітна Шевчук В.М.»

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

16.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 33 – «Про надання матеріальної допомоги мешканці с.Великі Зозулинці Мазур В.В. на лікування сина Мазура Д.В.»

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

17.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 34 – «Про надання матеріальної допомоги Лавренчуку В.Є.»

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

18.

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову щодо проекту рішення № 35 – «Про внесення змін до сільського бюджету Заслучненської сільської ради на 2020 рік»

 

Сільський голова поінформував депутатів про перерозподіл видатків у межах затверджених показників бюджету на забезпечення проведення відповідних розрахунків за надані послуги, придбання окремих товарів тощо.

 

СЛУХАЛИ: Шпиталюк Г.О.,  щодо надання інформації по проведеним платежам по трьох бюджетах, по яким ми сьогодні прийматимемо рішення щодо внесення змін до профільної комісії з питань бюджету.

 

 

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований проект рішення, включити його до порядку денного сесії та визначитися щодо його прийняття шляхом поіменного голосування у ході пленарного засідання.

 

*    *    *    *

 

СЛУХАЛИ: Розумного А.Г., сільського голову, який поінформував присутніх, що це було останнім проектом, який планувався винести на розгляд сесії.

 

СЛУХАЛИ: Шпиталюк Г.О., яка запропонувала депутатам перейти до другого питання порядку денного спільного засідання та схвалити перелік питань, які сьогодні було розглянуто на спільному засіданні постійних комісій з усіма зміна і доповненнями, та винести їх на розгляд пленарного засідання сесії.

 

ВИРІШИЛИ: Схвалити запропонований перелік питань порядку денного сесії (зі змінами та доповненнями) та винести їх на розгляд пленарного засідання.

 

СЛУХАЛИ: Шпиталюк Г.О., яка поінформувала депутатів, що усі питання, які передбачалося розглянути та обговорити на спільному засіданні комісій  розглянуто та запропонувала завершити роботу.

 

ВИРІШИЛИ: Завершити спільне засідання постійних комісій.

 

 

Головуюча на спільному

засіданні постійних комісій                                                  Г.О.Шпиталюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь