A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЗАСЛУЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Хмельницького району Хмельницької області

Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги

Дата: 10.12.2020 10:28
Кількість переглядів: 393

Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, проходить щорічно 10 грудня, приурочений до Дня прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Загальна Декларація Прав Людини (ЗДПЛ) — декларація, прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року в Паризькому палаці Шайо. Цей міжнародний документ представляє основоположне вираження невід’ємних прав, які мають усі люди.

Забезпечення права особи на правову допомогу покладається на Україну через ратифіковані міжнародно-правові договори.

Конституційне право кожного на правову допомогу за своєю суттю є однією з юридичних (правових) гарантій реалізації, захисту та охорони інших прав і свобод людини і громадянина, і в цьому і полягає його соціальна значущість. Це право в жодному випадку не може бути обмежено (ст. 64 Конституції України), воно є нормою прямої дії, і випадках, коли це право не передбачене іншими нормативно-правовими актами, воно повинно гарантуватися особі, бо Конституція України, має найвищу юридичну силу.

На сьогодні питання надання безоплатної правової допомоги врегульовано Законом України «Про безоплатну правову допомогу» (далі - Закон), який набрав чинності 09 липня 2011 року.

Отримати безоплатну первинну правову допомогу мають право усі особи, які перебувають під юрисдикцією України, в тому числі іноземці, особи без громадянства, у тому числі біженці чи особи, які потребують додаткового захисту. Яка включає такі види правових послуг, як:

  •  надання правової інформації, консультацій і роз'яснень з  правових питань;
  •  складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);
  •  надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

 Отримати юридичну консультацію або роз'яснення з правових питань можна також зателефонувавши на Єдиний телефонний номер системи БПД 0 800-213-103 (дзвінки в межах України безкоштовні); у месенджері Фейсбук-сторінки системи БПД; за допомогою чат-боту «Безоплатна правова допомога» у Телеграм.

Правові консультації можна також переглянути на довідково-інформаційній платформі WikiLegalAid, прочитати у Телеграм-каналі «Безоплатна правова допомога».

Безоплатна вторинна правова допомога (БВПД) включає такі види правових послуг, як захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру. Право на безоплатну вторинну правову допомогу, на відміну від первинної, мають певні категорії осіб, визначені Законом.

Для мешканців Красилівщини найближчою точкою отримання безоплатної правової допомоги є відділ «Красилівське бюро правової допомоги» Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги». Бюро знаходиться за адресою: 31000, Хмельницька область, м.Красилів, вулиця Театральна, 1. телефони: 4-26-60


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь