A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЗАСЛУЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Хмельницького району Хмельницької області

Зиму проводжали… Весну зустрічали…

Дата: 01.03.2020 19:57
Кількість переглядів: 560

У перший день календарної весни у центрі нашої громади відбулося народне гуляння. Усі разом громадою ми сьогодні весело, гамірно та дійсно по родинному відсвяткували свято Масниці…

Масниця... Масляна... Колодій... Сиропуст та ще багато інших назв цього чудового свята, яке щороку впродовж віків напередодні Великого посту відзначали наші предки.

Саме ця, остання неділя перед Великим постом, рахувалася однією з самих веселих у році.

Не стали відмовлятися і ми від цієї чудової традиції.

На площі біля Заслучненського сільського будинку культури сьогодні було велелюдно. Веселі, запальні пісні та тематичні виступи колективів закладів культури громади не залишили нікого байдужим. Гості свята співали, підспівували, навіть пританцьовували.

Не обійшлося і без частувань, а як же ж без цього… Наші місцеві установи та заклади, господарства та підприємці радо пригощали усіх присутніх нашими свіженькими, смачненькими вареничками з сиром, грибочками та капустою, духмяними пампушками з часничком, млинцями з маком та з медом... До душі присутнім припала і юшка від сільського голови, яку тут на святі він сам готував та пригощав усіх бажаючих.

Особливо радісною та щасливою на святі була дітвора. Мов та зграя пташенят вони бігали, метушилися… І погуляли, і смаколиків скуштували, і за спаленням опудала поспостерігали…

Свято вдалося! Дякуємо усім, хто долучився до його організації! Зокрема, нашим чудовим артистам з Кошелівки, Волиці Другої, Глібок, Великої Клітної та, звісно, із Заслучного!

Особливо дякуємо нашим друзям-партнерам, без яких це свято не відбулося б - ТОВ “Агропартнер-1” (Федченко В.О.), ТОВ “Поділля-цегла” (Масловський В.О.), нашим підприємцям - Анатолію Репецькому, Миколі Мисливому, Надії Чмут, Володимиру Баранецькому, Надії Розумній та Ігорю Кобзєву.

Дякуємо усім мешканцям громади, хто завітав на свято!

Веселий настрій панував серед присутніх від самого початку і до завершення гуляння. Під впливом отриманих вражень люди ще довго не хотіли розходитися по домівках...

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь